Dette svømmeudstyr skal du have med på rejsen

Der findes utroligt mange typer svømmeudstyr. Ikke alt er nødvendigt i alle sammenhænge.
Hvis du skal på en en helt basal badeferie, er det næppe nødvendigt med en fullface-dykkermaske, våddragt eller andet teknisk svømmeudstyr. Uanset hvilken type udstyr du står og mangler, har det dog en væsentlig ting til fælles; at det skal være af høj kvalitet. Gå derfor aldrig på kompromis, og prioriterer ikke pris over kvalitet selvom det kan være fristende. I denne artikel vil vi komme med de bedste anbefalinger til svømmeudstyr der gør den næste rejse lidt sjovere.

Det vigtigste svømmeudstyr til din rejse

Hvis du er en af de heldige der står og skal på ferie, så skal du selvfølgelig også medbringe det vigtigste svømmeudstyr hjemmefra. På hoteller og campingpladser er det desværre sjældent at finde udstyr af særlig høj kvalitet, og det er derfor ofte en fordel at du selv medbringer udstyret hjemmefra. Det kan være rigtigt svært at danne et overblik over hvilket svømmeudstyr, du bør pakke med i kufferten, når du skal ud og opleve verdenen. Derfor vil vi forsøge at gøre det så nemt som overhovedet muligt. Derfor finder du herunder en guide liste over noget af det det vigtigste svømmeudstyr vi synes du skal have med på rejsen.

Svømmebriller og dykkerbriller

Uanset hvilken type ferie du skal på, så bør du altid medbringer et par svømme-eller dykkerbriller. Det er langt mere komfortabelt at svømme og dykke, hvis du er iført briller til formålet. En del mennesker tror at svømme- og dykkerbriller er ens, men det er faktisk ikke tilfældet. Forskellen er at dykkerbriller er med næse, hvorimod svømmebriller er uden næse. Hvad du er mest til er helt op til dig. Skal du svømme i poolen eller have en dukkert ved stranden, men ikke har tiltænkt at lave deciderede dyk, så bør du vælge et par helt normale svømmebriller. Skal du derimod foretage deciderede dyk, på din ferie, så vil du være væsentligt bedre stillet med et par dykkerbriller.

Dykkermasker og snorkelsæt

Et par dykkerbriller hjælper meget, hvis du skal dykke. Det er dog kun ment i det omfang, at det kun er til dig der gerne vil små-dykke/hygge-dykke. Skal du derimod på en seriøs dykke-eller snorkle ferie, er det en god ide med lidt mere udstyr. Eksempelvis kan behovet for en decideret dykkermaske eller snorkelsæt nemt opstå. Her i Danmark er vi meget glade for at tage på snorkelferie, hvilket er meget forståeligt. Mange danskere rejser rundt i hele verden med det formål at snorkle blandt de flotte koralrev og de flotte eksotiske dyr der findes rundt om i verden. Så det vil da være en skam, hvis oplevelsen ødelægges grundet for dårligt udstyr. Find derfor en dykkermaske eller snorkelsæt der passer til dit behov.

dykkermaske

Svømmefødder og svømmeveste

Vil du gerne have en god fremdrift i vandet, kan dette sikres ved hjælp af et par svømmefødder der hjælper dig frem i vandet. Hvis opdriften skal sikres, er det derimod en god ide med en svømmevest. Svømmeveste kan både bruges af børn og voksne, men bruges hovedsageligt af børn i forbindelse med diverse vandaktiviteter. Begge former for udstyr er en god ide at pakke i kufferten. De fleste vil umiddelbart godt kunne tage fejl af udseendet på en svømmevest og en redningsvest. Vær derfor opmærksom på at svømmeveste IKKE er det samme som redningsveste. En svømmevest giver ikke samme beskyttelse som en redningsvest gør. Den store forskel er dog at der igen krave er på en svømmevest, hvilket giver mindre opdrift ved eventuelle ulykker.

Badesko

Et af de vigtigste stykker udstyr til din ferie er uden tvivl et par badesko. Et par badesko er gode til ferien fordi de er med til at forebygge og beskytte dig imod diverse fodsygdomme, hvis du skal til nogle af de større swimmingpools, der er besøgt af mange mennesker i løbet af en dag. Men badeskoene er også et vigtigt stykke udstyr hvis du skal stranden, da de beskytter dine fødder mod skarpe genstande, såsom sten, koraller osv. i havet. Undervurdere derfor aldrig et par badesko, når du skal pakke kufferten. De er gode for dine fødder.

Ørepropper og næseklemmer

Når man bader er det ikke rart at få vand i øjne eller næse. Derfor er det heldigt at der findes udstyr, der kan holde vandet ude. Her er der tale om ørepropper og næseklemmer. Hvis du skal tilbringe meget tid i vandet, så er dette udstyr mildest talt uundværligt, og så er det da også en fordel at det ikke kræver megen plads i kufferten. Vær dog opmærksom på at der i den forbindelse findes specielle ørepropper og næseklemmer beregnet til anledningen.

Svømmeudstyr til alle formål og alle personer

Som det ses ovenover, findes meget forskelligt svømmeudstyr til mange forskellige formål.
Derfor har vi forsøgt at komme med noget af det udstyr vi mener er helt uundværligt når du skal ud og rejse. Det betyder dog ikke at der ikke findes udstyr til andre formål. Noget udstyr er beregnet til din sikkerhed og den gode oplevelse, hvorimod andet udstyr bruges til dykning, afslapning og leg. Svømmeudstyr fås både til børn og voksne. Mængden af nødvendigt udstyr kan selvfølgelig variere fra person til person. Alt udstyr handler ikke om at skabe bedre forudsætninger for svømning, dykning eller snorkling. I nogle tilfælde gælder det blot om afslapning eller underholdning og derfor kan det også være en god ide at pakke badedyr, bideringe etc. Vi har nu præciseret noget af det udstyr, vi mener er uundværligt, når du skal pakke kufferten til den næste ferie. God fornøjelse

Daniel i vand

Daniel Johannesen

Mit navn er Daniel Johannesen og som indehaver af Watery.dk har jeg hjulpet rigtig mange danskere med det rette dykker-, snorkel- og svømmeudstyr gennem tiden