Skiferie – Alternativ til backpacking

Backpacking kan for mange i vinterperioden virke som noget de dropper grundet kulden. Det er her skisporten kommer ind i billedet. Mange af bjergende rundt i Europe er også velbesøgt af vandre rundt i verden. Her snakker vi destinationer som Dolomitterne i Italien, Tignes i Frankrig, Zell am See i Østrig. Jeg vil ikke snakke så meget om backpacking i dette indlæg. 

Vi vil nemlig snakkes fart, sne og højder. Alternativtet til backpacking i vinterperioden er nemlig skisporten – om det er på ski, snowboard eller langrend. Er man glad for backpacking livet og glad for at udfordre sig selv, vil en tur på ski også give en på opleveren. Er man skarp til at stå på ski, så er offpisten stedet man søger hen, ang. backpacking. Så er det meget med ruten og oplevelsen i at nå frem til steder, efter man har gået i langtid. Det er det man oplever når man vandrer op mod uberørte bjergsider i de tidlige morgentimer for at få det perfekte run ned af.

Hvilke destinationer anbefaler vi?

Lad og starte med at drage nord på op til vores norske venner. I Norge har de Hemsedal som er Norges største skisportsdestination, sammen med Trysil. Når vi vælger at drage nordpå for at komme på skiferie, så er det ikke så langt til toppen som når vi tager syd på. 1450 meters højde er man i når man er på toppen af Hemsedalen og byen ligger i 640 meters højde. Området omkring Hemsedalen dækker over 70.000 kvadratmeter, som giver en nok plads til en uge. Det godt ved norden frem for syden er at hvis man er til langrend, så er der den smukkeste natur i de norske fjelle. Nok som passer en hver backpacker.

Nabolandet vores svenske naboer har også flere super gode områder, jo længere vi kommer op, desto mere snesikkert bliver det. Idre Fjäll er det sikre valg for dig som gerne vil være i et område med massere af pister, samt de har den stejleste piste i hele norden Choken. Skiferien til Idre Fjäll giver dig mulighed for at stå på omkring 40 pister, om man er begynder eller en erfaren skiløber, så finder man området stabilt. 

Vi drager nu syd på til Frankrig, som byder på en masse gode cykel, løbe og skidestionationer i bjergrigt landskab. Tignes er en destination som byder på over 300 km pister, oceaner af offpist og området er blandt de bedste skiområder i hele Frankrig. Området Espace Killy har udover Tignes også området Val d’Isere inkluderet i pistekortet. For enden af Tignes Ligger Val Claret, som er det lidt billigere alternativ til Tignes, du bor efter min mening mere centralt her, hvor der stadig er massere af butikker og barer til god afterski.

Skilandet som er det meste besøgte af danskerne er Østrig, det mest kendte destinationer her er Wagrain, Ischgl, Saalbach, St. Anton og ikke mindst Zell am See. Zell am See er et område som dækker hele familiens behov, og udsigten fra byen til den smukke kæmpe sø der ligger der, hvor man kan gå gode lange ture omkring. Ski Alpin Card, er liftkortet du skal købe så har du nemlig adgang til både Zell am See, Saalbach Hinterglemm og Kitzsteinhorn som råder over black mamba som hælder med 63%. Områder giver dig lidt over 400 km pister. Så her kommer du næppe til at kede dig.

Står du over for at mangle udstyr til skiferien?

Der er en masse udstyr du skal have købt dig, hvis det er første gang du skal på skiferie. Du kan hurtigt købe dig fattig inden du er kommet afsted på skiferien. Der er nogle ting som er vigtigere end andre, blandt andet skal du selvfølgelig have skibriller, skiundertøj, skistrømper, skibukser, skibukser og en vinterjakke/skijakke. Noget af udstyret kan du købe her. Alt dette kan du blive meget klogere på over på skier.dk hvor der ligger guides omkring alt inden for skiudstyr og grej.