Parferie til Alicante – Oplevelser i Alicante – Tapas, vin og hygge

Min kæreste og jeg havde brug for noget D-vitamin og tog en kort tur til den spanske by Alicante. Vi rejste d. 2-6 maj, hvor vejret lå omkring de 20-24 grader med masser af sol (vi var lidt heldige).
Byen befinder sig i den sydøstlige del af Spanien, som er en populær turistdestination med sine strande i Costa Blanca.

Indholdsfortegnelse

Overnatning i Alicante

Min kæreste og jeg elsker billige overnatninger, hvem gør ikke det? Derfor bookede vi en billig lejlighed på Airbnb.
Vi betalte 650 kroner per mand for 4 overnatninger – altså 162,5 kroner pr. overnatning per mand. Så fås det ikke meget billigere for en hel lejlighed!
For os var det vigtigt at lejligheden havde en god placering, så man ikke skulle tænke for meget på transport. Vores Airbnb lå i Calle Navios, Alacant, Comunidad Valenciana, hvilket er midt i den gamle bydel tæt på stranden. Vi havde faktisk ”Castillo de Santa Barbara” slottet lige i baghaven! Så hvis du ikke vil gå mange kilometer eller tage dyrt transport, så prøv at find noget i eller tæt på den gamle bydel – det kan helt klart anbefales.
Modsat et hotelværelse er der flere muligheder i en lejlighed gennem Airbnb. For det første er en lejlighed altid mere personlig og spændende end et klinisk intetsigende hotelværelse.
Med mere, kan du købe ind til morgenmad og nyde morgenen på din terrasse, som vi gjorde (og endda spare lidt penge).

Billig morgenmad i Alicante

Seværdigheder i Alicante

Herunder vil jeg fortælle om nogle af de aktiviteter i Alicante, du bør overveje!

Den gamle bydel i Alicante

Vi boede jo som sagt i den gamle bydel kaldt El Barrio. Denne del af byen er fantastisk og charmerende. Bydelen er fyldt med historiske bygninger i smuk arkitektur, storslået kirker og smalle hyggelige gader fyldt med liv. På toppen finder du slottet Santa Barbara, som er prikket over i’et.
Vi boede i El Barrio og tilbragte derfor meget tid i de hyggelige gader. Tag nogle gåture både om dagen og om aftenen for at mærke den spanske kultur – det er et must.

El Barrio
El Barrio

Castillo de Santa Barbara

Slottet Santa Barbara befinder sig i toppen af den gamle bydel El Barrio. Slottet gør bybilledet virkeligt flot og er velbevaret. Vi tilbragte en god formiddag på at gå og opleve slottet. Man kan tage en elevator for 2 euro, men tag ja-hatten på og gå derop i stedet, da det er en flot tur derop.
Der er selvfølgelig en del turister, men det er der ikke så meget at gøre ved.
På toppen kan du se byen og kysten, der strækker sig i en uendelighed. Vi lærte ikke rigtigt noget omkring slottets historie pga. de spanske info-tavler, men udsigten var det hele værd.

Sporvognen

Alicante har efterhånden et velstruktureret sporvogn-system, der gør transporten i byen nem, billig og behagelig. Du kan købe billetter på stationen eller i sporvognens automater til 1,5 euro. Sporvognen er en smule langsom, men behagelig og flot langs kysten. Du kan faktisk komme helt til Bernodom.
Vi tog sporvognen til Londres, som var en hyggelig tur, nem og billig tur for at udforske mere af byen.

Londres

I Londres er der en flot strand, men også meget turistbesøgt. Vi gik langs stranden til der stort set ikke flere mennesker var. Her forsatte vi langs en sti (se billede). Gåturen varede ca. et par timer med nogle stop undervejs. Det var en flot og uforventet tur uden turister, og vi kunne let tage sporvognen tilbage til centrum.

Restauranter i Alicante

Tapas, tapas og mere tapas! Når du er i Spanien, skal du selvfølgelig spise en masse tapas. Det smager simpelthen bare fantastisk. Det smager ikke bare ufatteligt godt, men måden hvorpå, man kan smage så mange forskellige retter, er fantastisk. Der findes mange gode tapas steder i Alicante, men jeg vil anbefale 2 steder, som var specielt gode.

Kaotisk og billigt tapas ved D’ Tablas Alicante

D’ Tablas Alicante er et autentisk 100% spansk tapas sted i fuldstændigt kaos. Stemningen er genial, hektisk, og altid fyldt med mennesker.
Du bestiller ikke tapas. Nej. Du sætter dig og tjenerne kommer rundt med bakker med forskellige tapas. Du tager blot de tapas, du gerne vil ha’ og betaler til sidst.
Hver tapas koster kun 0,90 euro og øl koster 0,60 euro.
Min kæreste og jeg synes stedet var fantastisk, nemlig fordi det er så ”udansk”, som det kan blive. Selve maden var ikke Michelin (på ingen måde), men atmosfæren er utrolig.
PS. Hvis du er en smule snobbet, er dette ikke stedet du skal tage hen 😉

Kvalitets tapas ved Cerveceria Sento Rambla

Her kan du virkelig få lækker Tapas! Det var den bedste tapas vi fik på turen. Det er lidt i den dyre ende, men kvaliteten er bare super. Tapasstedet er autentisk og med hyggeligt personale.
Restauranten er lille med mange mennesker, så du kan godt forvente, du skal stå og vente lidt før, det er din tur. Hertil kan du stå lidt i baren og hænge med et glas vin og forberede dig på noget lækkert spansk tapas.

Praktisk information

Rejsetidspunkt: 2-6 maj.
Budget: 2.500 kroner per mand.
Fly: Ryanair

Det var det omkring vores tur til Alicante! Har du nogle fede ting, man absolut skal opleve i Alicante? Så kommenter gerne herunder 😊