De 5 bedste små vandrerygsække

Et vigtig del af dit backpacker udstyr er en lille dagsrygsæk. Den kan bruges til mange typer formål som vandring, en tur i skoven eller generelt udendørs aktivitet. Denne rygsæk er supplement til din store rejserygsæk og perfekt til mindre ture til din mad, ekstra tøj, vand, kamera osv.
I dette indlæg vil de bedste rygsække til vandring og udendørs aktivitet bliver præsenteret, så du kan få den helt rigtige dagsrygsæk til din rejse.

Indholdsfortegnelse

Bedste vandrerygsæk / dagsrygsæk

Osprey Talon 22

 Vægt: S/M: 600 g, M/L: 810 g.
Kapacitet: 22 liter (findes også i 11, 33, 44L).

DET GODE:
 Komfortabel, flot design, funktionel og har en masse rum.

DET MINDRE GODE:
 Til meget tunge ting i rygsækken giver Talon 22 ikke meget støtte.

ALLE DETALJERNE:
Hvis du leder efter en lille rejserygsæk, som bare kan det hele, er Talon 22 en virkelig populær og fantastisk rygsæk. 22 liter er perfekt til en sommerdag på vandring. Den fås i 2 størrelser (S/M og M/L), så du kan få den helt rigtige størrelse.

Osprey Talon 22 er en perfekt allrounder, som de fleste backpackere vil elske. Dog findes der mere behagelige dagsrygsække som f.eks Osprey Stratos. Stratos er mere behagelig og har flere detaljer og features. Modsat er Talon rygsækken en smule lettere og billigere. Talon 22 er samlet set det bedste bud på rygsække til backpacking og vandring.

Mest komfortable dagsrygsæk til tungt oppakning

Osprey Stratos 24

Vægt: 1250 g.
Kapacitet: 24 liter

DET GODE:
 Utrolig komfortabel og har en masse features

DET MINDRE GODE:
  En smule tung ift. dens kapacitet.

ALLE DETALJERNE:
Hvis du prioriterer komfort eller planlægger en vandretur med tung oppakning, er Osprey Stratos 24 den rette rygsæk for dig. Ligeledes har den en masse features. Dens støtteramme og hoftebælte placere komfortabelt vægten på dine hofter. Rygsækken sidder behageligt på ryggen og ventilere ekstremt godt. Samtidig har den en god organisation – specielt de to lommer i hoftebæltet og to lynlås-adgange til hovedrummet i rygsækken. Du kan med fordel købe et regnslag til rygsækken, så rygsækken kan forblive tør på regndage.

De primære ulemper ved Stratos er vægten og prisen. Den robuste og behagelige konstruktion af rygsækken gør dagsrygsækken tungere end de fleste rygsække med samme kapacitet. Ligeledes er rygsækken forholdsvis dyr taget i betragtning af den relative beskedne 24 liters kapacitet. Hvis du vil have en premium rygsæk, er Stratos helt klart rygsækken til dig. Hvis du derimod gerne vil have en mere simpelt vandrerygsæk/daypack, er Talon 22 det bedre valg.

Bedste billige / letvægtsrygsække

REI Co-op Flash 18

Set til 240,-

 Vægt: 255 gram
Kapacitet: 18 liter.

DET GODE:
  Utrolig let og simpel.

DET MINDRE GODE:
Kan ikke håndtere meget vægt. Har ikke mange features.

ALLE DETALJERNE:
Flash 18 en simpel letvægtsrygsæk med en god størrelse på 18 liter til små vandreture og 1 dagsoplevelser. Det tynde bagpanel kan tages ud, således du kan bruge den som pakkepose i din store rejserygsæk.

Flash 18 er en rygsæk med begrænset features. Hvis du altså gerne vil have flere rum og lommer til vandflasken, så bør du kigge på Flash 22 herunder. REI Flash 18 har dog det grundlæggende hoftebælte og brystrem. Samlet set udgør rygsækken en glimrende minimalistisk rygsæk med de grundlæggende features, lav vægt og overkommelig pris på ca. 260 kr.

REI Co-op Flash 22

Vægt: 369 gram.
Kapacitet: 22 liter.
Fordele: Bagpanel kan tages af. Billig og let. Hoftebælte kan tages af.
Ulemper: Ikke den mest komfortable rygsæk.

Flash 22 er en anerkendt letvægtsrygsæk til vandring og dagsture. Rygsækken er billig og tilbyder udmærket komfort til let oppakning. Hvis du altså skal på en længere vandring med tungere oppakning, burde du overveje Osprey Stratos, som f.eks har et mere komfortabelt hoftebælte.

Rygsækken har modsat REI Flash 18 flere features som flere opbevaringslommer, sidelommer og blødere mod ryggen. Dertil har den også lommer i toppen.

Andre gode vandrerygsække

Osprey Daylite Plus

Vægt: 540 gram.
Kapacitet: 20 liter.
Fordele: God kvalitet og billig pris ift. kapacitet.
Ulemper: Sidelommerne har problemer med at holde vandflaske.

Ospreys Talon og Stratos får størstedelen af opmærksomheden, men Daylite Plus er et glimrende billigere alternativ. Denne simple vandrerygsæk vejer kun 540 gram med sin respektabel kapacitet på 20 liter. Rygsækken er af god kvalitet og er god til lettere oppakning.

Daylite Plus har dog en designfejl. Typisk vil man have vandflasker let tilgængelige i sidelommen af din vandrerygsæk, men rygsækkens to sidelommer er brede og ikke særlig stramme, som gør dem ude af stand til at opbevare vandflasker. Du kan selvfølgelig have flasken inden i tasken, men stadig en mærkværdig designfejl.

Hvor stor skal min vandrerygsæk/dagsrygsæk være?

Kapaciteten for dagsrygsække varierer fra små rygsække på 5 liter til større vandrerygsække på 40+ liter. Hvis du blot skal ha’ en lille regnjakke og frokost med på din tur, kan du med lethed anvende en lille vandrerygsæk på under 20 liter. De fleste hikers rammer en kapacitet på omkring 25 liter, da denne størrelse kan klare det meste fra små dagsture til heldagsvandreture.

Nedenfor er nogle grundlæggende retningslinjer for kapacitet:
Korte dagsture: 10-20 liter.
Gennemsnitlig dagture og daglig brug: 20-30 liter.
Lange dagsture og ultralette overnatninger: 30-40 liter.

Hvorfor du kan stole på indlægget?

Dette indlæg tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale blogs omkring outdoor. Disse virksomheder lever af at anbefale udstyr, hvor de personligt tester udstyret. Deres mission er at levere de bedste anbefalinger – både de gode og negative ting omkring udstyret.

Indlægget tager udgangspunkt i følgende research fra:
Cleverhiker.com
Switchbacktravel.com

Ofte stillet spørgsmål

De bedste dagsrygsække/små vandrerygsække testet:

  • Osprey Talon 22
  • Osprey Stratos 24
  • REI Co-op Flash 18
  • REI Co-op Flash 22
  • Osprey Daylite Plus

Testen tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale outdoor virksomheder, der har erfarne outdoor eksperter til at teste produkterne.