De 5 bedste regnjakker til outdoor – Bedst i test

Hvis du er ude og vandre og rejse, er noget af det værste der kan ske at blive våd. Det gør oplevelsen mindre god og en god forkølelse dagen efter. 

Herunder har vi udvalgt de bedste regnjakker til vandring og rejser generelt.

Indholdsfortegnelse

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

De 3 bedste regnjakker til dame

Den bedste alsindige regnjakke til kvinder

Mountain Hardwear Stretch Ozonic

DET GODE:
Jakken er meget imponerende elastisk og behagelig. Den har lange ærmer og krøller ikke.

DET MINDRE GODE:
Hætten er ikke den mest beskyttende, og den er ikke vindtæt.

ALLE DETALJERNE:
Mountain Hardwear Stretch Ozonic regnjakke til damer er så blød og behagelig, at du får svært ved at tro på, den er vandtæt. Der er nemlig en imponerende beskyttelse i den fleksible jakke, som er alsidig nok til både at følge børnene i skole i eller bære på en vinter løbetur. Jakken har en lang torso og lange arme, som du kan justere til dine personlige præferencer. Stoffet er åndbart og elastisk. Kompromisset for den vandtætte jakke er, at stærkere vind let briser igennem. Samtidig skal du behandle den oftere med et ekstra lag af DWR-finish for at holde vandtætheden. 

Den bedste til prisen

Marmot PreCip Eco

DET GODE:
Hætten kan pakkes væk, simpelt og funktionelt design samt en miljøvenlig regnjakke til en god pris.

DET MINDRE GODE:
Hætten er ikke den bedste og jakken er mindre holdbar.

ALLE DETALJERNE:
Marmot PreCip Eco har været en af de mest prisvindende jakker flere år i streg. Den ruinerer dig ikke. Jakken har storm flapper til at dække lynlåsen samt en stor justerbar hætte, som kan rulles ind i kraven. De høje håndlommer giver nem adgang, og hage skærmen er foret for ekstra komfort. Regnjakken giver til kvinder en solid all round ydeevne til et budget venlig pris. For jakker i samme kategori ligger prisen på mindre end halvdelen af konkurrenternes. Holdbarheden og beskyttelsen kommer dog med det kompromis, at åndbarheden ikke er lige så god. 

Den bedste letvægts regnjakke til kvinder

Outdoor Research Helium Rain Jacket

DET GODE:
Nem at pakke, imponerende vandafvisning og en af de letteste jakker.

DET MINDRE GODE:
Regnjakken mangler hverdagsfunktioner som håndlommer og ventilation.

ALLE DETALJERNE:
Outdoor Research Helium Rain Jacket til kvinder er den bedste overall regnjakke til rejser. Den scorer højt på parametre som vægt og pakke evne. Derfor er den et optimalt valg til backpacking. Åndbarheden og det tynde design gør det nemt at holde sig tør både udvendigt og indvendigt. Den nye teknologi fra Outdoor Research gør, at jakken er imponerende vandafvisende – og frastøder både regn fra stoffet og lynlåse. Kompromisset er, at regnjakken er tynd, og derfor ikke en favorit til koldt vejr. Men som en nødlag og dens lette pakke evne, er Outdoor Research Helium Rain Jacket svær at slå.

De 2 bedste regnjakker til herre

Den bedste regnjakke overall

Arc'teryx Zeta SL

DET GODE:
Regnjakken har et premium look og følelse. Det er et fremragende funktionelt sæt.

DET MINDRE GODE:
Den høje pris og 2-lags opbygningen.

ALLE DETALJERNE:
Arc’teryx Zeta SL har hele pakken. Med sine 310 gram er den let at pakke ned. Den er behagelig mod huden og kommer med en hård 40-denier skal, som kan tåle meget – både brug og misbrug. Du kan bruge regnjakken til mænd i alt fra regnvejr i det nordvestlige Stillehav til backpacking i Grand Canyon.

Ulempen ved Arc’reyx Zeta SL er, at dens 2-lags design gør, at den er mindre åndbar en mange af de mere præstationsorienterede jakker. Til vandre- og hverdagstøj finder du dog næppe en mere behagelig og bedre regnjakke.

 

Den bedste til prisen

Patagonia Torrentshell 3L

DET GODE:
Jakkens 3-lags performance er god. Den ser godt ud og kommer til en fornuftig pris.

DET MINDRE GODE:
Regnjakken er krøllet og lidt stivere end den tidligere model.

ALLE DETALJERNE:
Patagonia rystede markedet med frigivelsen af Patagonia Torrentshell 3L sidste år. Her skiftede man fra et 2,5-lags design til en hardshell-lignende 3-lags konstruktion. Det gav et stort boost i ydeevnen, og denne regnjakke til herre er både mere beskyttende, mere holdbar, ånder bedre og er mere behagelig. Den tykkere foring gør, at regnjakken sjældent vil føles klam. 

Ulempen ved Patagonia Torrentshell 3L er, at den er stivere og mere krøllet end sin forgænger. Selvom vægten er steget lidt, så finder du næppe en bedre, flottere og mere beskyttende regnjakke til prisen.

 

Regnjakke guide

Regnjakker har et formål. Det er at beskytte dig mod regnen. Forskellen på regnjakker er, hvor gode de er til dette. Herunder får du en lille regnjakkeguide, så du ved, hvad du skal kigge efter. Især vandafvisningen, åndbarheden og ventilationen er vigtig at tage stilling til, når du køber en ny regnjakke.

Vandafvisende

Selvom det er en regnjakke, så betyder det ikke altid, at den holder dig 100% tør. Der er forskel på vandafvisende og vandtætte materialer. Især regnjakker i den billigere kategori, vil vandet i sidste ende trænge igennem. Det gælder især, hvis de udsættes for kraftig regn i lange perioder. Selvom du ikke altid ender med at være våd, så vil en gennemblødt regnjakke efterlade dig både kold og klam. Derfor skal du se efter regnjakker, som bruger de gode materialer som Gore-tex, Gore-tex paclite eller lignende.

Åndbarhed og ventilation

Ofte er åndbarheden den store ulempe ved enhver regnjakke. De fleste regnjakker har ingen ventilationsmuligheder for, at det er muligt at opretholde den vandtætte eller vandafvisende funktion. Det betyder, at hvis du bruger regnjakken til seriøse aktiviteter som vandring, vil du skabe varme inde i jakken. Regnjakken vil holde den varme fanget indeni. Derfor skal du kontrollere de indvendige foringsmaterialer, som holder dig kølig.

Hvorfor kan du stole på anmeldelserne?

Dette indlæg tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale blogs omkring outdoor. Disse virksomheder lever af at anbefale udstyr, hvor de personligt tester udstyret. Deres mission er at levere de bedste anbefalinger – både de gode og negative ting omkring udstyret.

Kilder:

  • https://www.outdoorgearlab.com/topics/clothing-mens/best-rain-jacket
  • https://www.switchbacktravel.com/best-rain-jackets
  • https://expertworldtravel.com/best-lightweight-packable-rain-jacket/
  • https://www.outdoorgearlab.com/topics/clothing-womens/best-rain-jacket-womens

De bedste regnjakker testet til kvinder:

  • Den bedste alsindige regnjakke til kvinder: Mountain Hardwear Stretch Ozonic
  • Den bedste til prisen: Marmot PreCip Eco
  • Den bedste letvægts regnjakke til kvinder: Outdoor Research Helium Rain Jacket

 

De bedste regnjakke testet til herre:

  • Den bedste regnjakke overall: Arc’teryx Zeta SL
  • Den bedste til prisen: Patagonia Torrentshell 3L

Testen tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale outdoor virksomheder, der har erfarne outdoor eksperter til at teste produkterne.