De 7 bedste vandrestøvler til herre og dame – Bedst i test

Skal du ud og vandre? Så skal du have dig et par gode vandrestøvler med god komfort. Der findes et hav af vandrestøvler på markedet. I dette indlæg er der samlet de bedste vandrestøvler til både herre og dame.

Indholdsfortegnelse

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

De bedste 3 vandrestøvler til dame

Den lette vandrestøvle til kvinder

Salomon X Ultra 3 Mid GTX​

DET GODE:
Komforten på denne vandrestøvle helt i top. Desuden er støvlen meget let, har støttende såler og en sikker pasform.

DET MINDRE GODE:
Vandrestøvlen støtter ikke nær så godt om hælen som andre modeller.

ALLE DETALJERNE:
Salomon X Ultra 3 Mid GTX er en af de bedste letvægts vandrestøvler til . Komfort er nøgleorden for samtlige vandrestøvler fra Salomon – og disse Salomon X Ultra 3 Mid GTX er ingen undtagelse.

Ifølge Cleverhiker er disse lette vandrestøvler behagelige at have på allerede, inden du har gået støvlerne til. Desuden er sålerne superbløde, og støvlerne er usædvanligt lette.

Disse vandrestøvler er ideelle til dig, som godt kan lide at vandre, men samtidig ønsker fleksibilitet. Vær opmærksom på, at støvlerne ikke giver lige så meget støtte omkring anklerne som andre modeller.

Ifølge Cleverhiker er det bedste ved disse vandrestøvler, at de er lette nok til at tage med på sommerens vandretur, som varer flere dage. Samtidig er Salomon X Ultra 3 Mid GTX holdbare nok til, at du ikke skal skifte dem ud, hver gang sæsonen skifter, eller du har været på vandretur.

Den bedste til prisen​

Keen Targhee III Mid

DET GODE:
 Fremragende trækkraft, god komfort, solid beskyttelse af dine tæer, overkommelig pris og en sikker pasform.

DET MINDRE GODE:
Den brede pasform er ikke for alle. Støvlerne er mindre støttende og mindre holdbare end andre støvler. Nogle vandrere har haft problemer med, at sålen er adskilt fra skoen ved tåen.

ALLE DETALJERNE:
Leder du efter et par gode vandrestøvler til prisen, så bør du tage et kig på disse Keen Targhee III Mid støvler. Her er der plads til lidt ekstra bevægelse af dine tæer. Vandrestøvlerne er nemlig designet med en bredere tå boks. Samtidig kræver det kun at du går dem meget lidt til, før du får den perfekte og behagelige pasform, du har brug for.

Snøre systemet på Keen Targhee III Mid kommer med et unikt bånd, som du skal fastgøre bag hælen. Hermed får du en sikker og låst følelse, som hjælper dig til at gå mere stabilt på det ujævne terræn. Vær dog opmærksom på, at ankelstøtten ikke er lige så god som hos andre modeller.

Alt i alt er Keen Targhee Mid vandrestøvlerne til dig, der leder efter de bedste vandrestøvler til prisen. Her får du mere plads til tæerne. Samtidig hjælper det unikke snøresystem til en mere stabil vandring.

Den bedste vandrestøvle til hårdt terræn

Lowa Renegade GTX Mid

DET GODE:
Godt polstret, komfortable og yder en god ankelstøtte. Vandtætte vandrestøvler, der er meget stabile på løst terræn.

DET MINDRE GODE:
Støvlerne er store i størrelsen og mangler støtte under fødderne. Desuden er støvlerne i den store ende, og snøresystemet kan være en smule indviklet.

ALLE DETALJERNE:
Disse Lowa Renegade GTX Mid er et af de bedste eksempler på både godt håndværk og holdbarhed. De er blandt de bedste vandrestøvler til hårdt terræn for damer. Ifølge Outdoorgearlab er støvlerne en opdateret version af de klassiske vandrestøvler.

Lowa Renegade GTX Mid har alt det en klassisk vandrestøvle har. Den er kraftig, lavet i læder og er meget vandtæt. Herudover kombinerer den vigtige elementer, som er vigtige for den moderne vandrer, som Gore-Tex-foring og en vandtæt belægning på læderoverdelen for at holde dine fødder tørre. Det tager heller ikke lang tid at gå disse vandrestøvler til.

Alt i alt er Liwa Renegade GTX Mid et par gode vandrestøvler, som holder gennem årene og giver dig ekstra støtte og stabilitet på dine vandreture. Desuden kommer støvlerne med en række af moderne funktioner.

De bedste 4 vandrestøvler til herre

Den bedste vandrestøvler overall til herre

Salomon Quest 4D 3 GTX

DET GODE:
Komfortable, stabile og har en fremragende vandmodstand. Desuden er de støttende og har en god trækkraft.

DET MINDRE GODE:
De mange sømme kan være tegn på en mindre holdbarhed på lang sigt. Støvlerne er på den tungere side, og er derfor ikke gode til lettere vandreture.

ALLE DETALJERNE:
Leder du efter definitionen på, hvad gode vandrestøvler bør definere? Led ikke længere end Salomon X Ultra Mid 3 GTX til herre. Disse er de bedste overall vandrestøvler til herre her i denne test af vandrestøvler.

Salomon X Ultra Mid 3 GTX er ikke en ny støvle på markedet – faktisk har den eksisteret i årevis. Til gengæld er den stadig en af de gode vandrestøvler til selv den mest hardcore vandretur. Ifølge Outdoorgearlab er denne vandrestøvle utroligt behagelig, og klar til eventyr lige fra du pakker dem ud.

Ifølge Cleverhiker er Salomon X Ultra Mid 3 GTX en af de bedste støvler til at støtte om anklen på markeder. Desuden er stabiliteten som nævnt den største fordel ved disse vandrestøvler. Vær dog opmærksom på, at det er et par forholdsvis tunge støvler, så hvis du kun er på små vandreture, kan de godt være en smule overkill.

Den lette vandrestøvle til herre​

Salomon X Ultra Mid 3 GTX​

Set til 1.455,-

DET GODE:
Støvlerne yder en god support, er meget lette og mere komfortable end konkurrenterne. Imponerende holdbarhed – taget vægten i betragtning

DET MINDRE GODE:
Trækkraften er mindre på våde sten. Desuden er støvlerne ikke lige så robuste som de tungere modeller.

ALLE DETALJERNE:
Du har ikke altid brug for en stor og robust støvle for at tage på en god vandretur. Skal du på dagsture eller korte vandreture, hvor komfort og vægt ligger højere på listen over funktioner end den ekstra støtte, så er Salomon X Ultra Mid 3 GTX det bedste valg i denne test af vandrestøvler.

Dette er en højere version af den gode vandresko af samme navn. Her opretholder støvlen sin vandre klare evne og tilføjer ekstra ankelbeskyttelse. Selvom der findes lettere støvler, så leverer konkurrenterne ikke lige så høj en ydeevne – og er desuden for det meste kun velegnet til on-trail eventyr. Salomon X Ultra Mid 3 GTX har dog en bedre trækkraft, er mere støttende og holder længere.

Alt i alt er dette en let og komfortabel vandrestøvle, som har en imponerende holdbarhed til trods for sin lave vægt.

Den bedste til prisen

Merrell Moab 2 Mid WP

Set til 1.170,-

DET GODE:
God komfort til prisen. Både holdbare og åndbare.

DET MINDRE GODE:
Den brede pasform er ikke for alle.

ALLE DETALJERNE:
Leder du efter et par gode støvler til prisen? Vil du samtidig ikke gå for meget på kompromis med kvaliteten? Så er Merrell Moab 2 Mid WP et glimrende valg. Det er de bedste par støvler til prisen her i denne test af vandrestøvler.

Merrell Moab 2 Mid WP har været en favorit blandt vandrere i rigtig mange år. Det har de på grund af den gode holdbarhed og den gode komfort. Støvlerne er desuden ret åndbare af vandtætte vandrestøvler at være. Ifølge Cleverhiker er disse støvler behagelige nok til, at du kan bruge dem hele dagen på din vandretur.

Alt i alt er Merrell Moab 2 Mid WP det bedste par vandrestøvler til prisen. Det er en sand favorit blandt vandrere gennem mange år. Desuden er pasformen bred og høj, imens komforten er helt i top.

Den bedste til hårdt terræn

Lowa Renegade GTX Mid​

Set til 1.894,-

DET GODE:
Et par støttende, holdbare vandrestøvler med en fremragende trækkraft. Ekstra stabile på løst terræn.

DET MINDRE GODE:
Tunge og kan føles stive i det. Kræver at de skal gås til. En forholdsvis dyr løsning.

ALLE DETALJERNE:
Er du en af de vandrere, som regelmæssigt begiver dig ud på det hårdere eller løsere terræn? Så er Renegade GTX Mid et yderst populært valg. I denne støvle får du både en fantastisk holdbarhed og en maksimal beskyttelse af dine fødder.

Bagsiden af medaljen ligger i, at prisen er forholdsvis høj. Sammenligner du dette med den værdi, du får, burde det dog ikke afskrække dig – især ikke, hvis du leder efter den mest solide ankelstøtte og den bedste stabilitet i et par vandrestøvler.

Ifølge Cleverhiker er bevægeligheden i denne klasse af vandrestøvler ofte begrænset. Dog lægges der vægt på, at Lowa Renegade GTX Mid er meget behagelige efter, de er blevet gået lidt til.

Vandrestøvle guide

Fodtøj er en meget personlig og individuel ting. Derfor har folk også ofte forskellige meninger om, hvad den bedste type støvle eller sko at vandre i er. Her har vi samlet nogle forskellige faktorer, som kan hjælpe dig med at vælge, hvilken type vandrestøvle, der er bedst til lige præcis dig.

Vægt

Vægten på dine fødder kræver omkring 5 gange så meget energi at bære, end hvis vægten blev båret på din ryg i form af f.eks. en backpack. Lettere vandresko betyder, at dine muskler ikke bliver nær så trætte. Samtidig er der mindre risiko for, at du snubler, og de kan hjælpe med at undgå problemer med at bøje både knæ og hofter.

Husk dog på, at det ikke betyder, at tungere vandrestøvler er et dårligt valg. Hvis du vandrer på meget ujævnt, barskt eller hårdt terræn, vil du måske være mere sikker med en kraftigere vandrestøvle. Det samme gælder, hvis foretrækker at bære en tungere oppakning også.

Pris

Prisen på nogle modeller af vandresko kan være chokerende høj. Det betyder dog ikke, at de dyreste støvler altid klarer sig bedst i test. Outdoorgearlab foretrak for det meste modeller i den midterste prisklasse i deres test af vandrestøvler.

Når det er sagt, så giver det til gengæld god mening at bruge lidt mere for at få kvalitets vandrestøvler. Når du vurderer prisen, bør du altid som minimum sætte den op mod komforten og pasformen i vandrestøvlerne.

Terræn

Mængden af trækkraft, som dine vandrestøvler giver dig, er en af de vigtigste aspekter af vurderings af støvlens ydeevne. Her gælder det, at den type sål, du beslutter dig på, også vil have meget at gøre med, hvilken type terræn, du vandrer igennem.

Såler har oftest enten blødere eller tættere gummiforbindelser. Blødere klarer sig bedst på sten, imens hårdere gummikanter bedre modstår slid. Inden du køber vandrestøvler, bør du derfor gøre op med dig selv, hvilket terræn du vandrer i. Nogle vandrestøvler er lavet til løst terræn, andre er lavet til f.eks. hårdt terræn.

Vandafvisende

Vandrer du ofte i våde eller mudrede områder? Så kan vandafvisende eller vandtætte vandrestøvler virkelig redde dagen. Oftest er disse støvler gode at bruge på kortere vandreture om foråret eller efteråret.

Vidste du, at vandtætte støvler samler mindre blæredannende snavs end de støvler, som ikke er vandtætte? Derfor er vandafvisende vandrestøvler nøglen til at undgå blister og blærer. Samtidig holder du fødderne varme i det kolde og våde terræn.

Imens der er mange fordele ved vandtætte støvler, er der selvfølgelig også nogle ulemper. F.eks. er de ikke nær så åndbare, og de kan være tunge og langsomme om at tørre.

Snøresystem

I Outdoorgealabs test af vandrestøvler fandt de frem til, at der er en sammenhæng mellem antallet og typen af snørehullet, hvordan støvlen holder bagsiden af foden samt om der er nogen glidning. Justerbarheden i snøresystemet bør indgå i din vurdering af komforten.

Det er vigtigt, at du kan låse din fod på plads i støvlen. Dette øger nemlig komforten i sværere terræn. Nogle støvler er selvfølgelig bedre til dette end andre. Cleverhiker roser f.eks. snøresystemet på Keen Targhee III Mid WP, fordi støvlen har et unikt bånd, som skal sættes fast bag hælen for at holde støvlen bedre på plads.

Oftet stillede spørgsmål

Hvor længe holder vandrestøvler?

Holdbarheden på dine vandrestøvler afhænger selvfølgelig af, hvilket materiale støvlen er lavet i. Dog har vandrestøvler den fordel, at de har en tendens til at være langt mere holdbare end andre typer af fodtøj til at vandre i. Har du brug for et par vandrestøvler, som kan tåle langt det meste slid uden at se alt for slidte og revnede ud, så bør du gå efter et par læderstøvler.

Herudover kræver det minimalt at gå en letvægtsstøvle til. De fleste af disse støvler har også en længere levetid end en standard løbesko. Til gengæld vil en tungere og kraftigere vandrestøvle holde længere end en letvægtsstøvle.

Hvordan vælger man vandrestøvler?

Det er forskelligt fra person til person, hvilke faktorer der er vigtige i valget af vandrestøvler. Cleverhiker peger på 7 faktorer. Her kan du læse om de 3 vigtigste.

  1. Størrelse – Hæver dine fødder på vandreturen? Så bør du prøve at købe støvlerne en ½ størrelse større end normalt.
  2. Tid til at gå støvlen til – Køb dine vandrestøvler et par uger før en lang vandretur. På den måde passer de perfekt til turen, og du mindsker chancen for blister.
  3. Trækkraft (Traction) – Det er vigtigt at dit fodtøj ikke får dig til at glide eller falde på vandreturen. Derfor er trækkraft en af de vigtigste vurderingsfaktorer.

Vandrestøvler eller vandresko?

Vandrestøvler giver mere ankelstøtte, stabilitet og vandbeskyttelse end vandresko. Samtidig er de mere praktiske til off-trail vandring. Normalt er de hårdere end vandresko, men du kan nogle gange få en holdbarhed på helt op til ca. 1.500 km. Herudover er de fleste vandrestøvler vandtætte, men de er også tunge og tørre langsommere. Husk på, at støvler ofte er det tungeste fodtøj, du kan vælge. Derfor vil du bruge mere energi på hvert trin med en støvle..

Vandresko er ofte en god kombination af støtte, lavere vægt, vandbeskyttelse og god holdbarhed. Vandresko er det oplagte valg, hvis du gerne vil have holdbarheden og vandtætheden af en støvle, men samtidig foretrækker noget lettere og ikke er bekymret for den ekstra støtte omkring anklen. Vandresko kan typisk klare omkring 1.200 km, før de skal udskiftes.

Hvordan vedligeholder jeg vandrestøvler?

Det er vigtigt at huske, at vandtæt ikke betyder, at der aldrig kan komme vand ind i dine vandrestøvler. Du kan behandle dine vandrestøvler for at holde dem vandtætte. Disse behandlinger/imprægneringer er ikke permanente, men hvis du gør det gentagne gange, kan du holde dine sko forseglet.

Du kan evt. bruge en klud eller børste til at rense din støvle, hvis den er meget beskidt. For meget snavs inde i støvlen kan også ødelægge membranens vandtætte effekt. Derudover kan du pleje dine vandresko med f.eks. voks, læderfedt, balsam eller spray imprægnering.

Hvorfor kan du stole på anmeldelserne?

Dette indlæg tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale blogs omkring outdoor. Disse virksomheder lever af at anbefale udstyr, hvor de personligt tester udstyret. Deres mission er at levere de bedste anbefalinger – både de gode og negative ting omkring udstyret.

Indlægget tager udgangspunkt i følgende research fra:

  • Outdoorgearlab.com
  • Cleverhiker.com