De 3 bedste rejsehåndklæder – Bedst i test

Normale håndklæder er tunge og fylder i din overfyldte rygsæk. Rejsehåndklæder er derimod lette og hurtigttørrende og ideelle til rejser. 

Herunder ser du de 3 bedste håndklæder i mikrofiber. 

Indholdsfortegnelse

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

Bedste overall

PackTowl Personal

DET GODE:
Kompakt, tørrer hurtigt og lugter ikke.

DET MINDRE GODE:
Kan godt føles stort.

ALLE DETALJERNE:
PackTowl Personal rejsehåndklæde overrasker kunderne. Det har en antibakteriel forsegling, som forhindrer dårlig lugt. Den XL-størrelse er stor nok til at de fleste, kan have håndklædet rundt om sig. Hertil kommer den bløde følelse mod huden. 

PackTowl Personal er lavet af et materiale, som ikke så let går i stykker. Det er også et af de bedste rejsehåndklæder på markedet til at absorbere vand og frastøde skidt.

Når du har brugt rejsehåndklædet på stranden, kan du nemt børste sandet af. Håndklædet tørrer hurtigt bagefter, og det kan pakkes ned i den åndbare pose med lynlås. Alt i alt er PackTowl Personal et praktisk rejsehåndklæde til dine rejse- eller campingeventyr.

 

Premium modellen

Sea to Summit DryLite Towel

DET GODE:
Kommer i flere størrelser og letvægtsrejsehåndklæde.

DET MINDRE GODE:
En smule dyrere end andre mikrofiber håndklæder.

ALLE DETALJERNE:
Mærket Sea to Summit er kendt for udvalget af ekstra let gear til camping og backpacking. Derfor star mærket også bag dette letvægtsrejsehåndklæde, som er blandt de bedste på markedet. 

Sea to Summit DryLite Towel er blødt, hurtigtørrende og kompakt. Det kommer i tre forskellige størrelser, og alle modellerne vejer under 200 gram. Derfor er rejsehåndklæde et godt valg til dig, som konstant befinder dig på vandreture, hvor ethvert gram gør en forskel. 

Ulempen er, at prisen på Sea to Summit DryLite er en smule højere end konkurrenternes. Alt i alt er rejsehåndklædet et glimrende valg til den garvede rejsende. 

Budget håndklædet

Yellowstone Microfiber håndklæde

DET GODE:
Antibakterielt og kommer med en medfølgende pakkepose.

DET MINDRE GODE:
Højere vægt.

ALLE DETALJERNE:
Yellowstone Microfiber håndklæde er et must have for backpackeren. Det er et absorberende rejsehåndklæde, som specielt er godt, når du er på farten. Håndklædet vejer næsten ingenting, og det kan let pakkes ned, så det fylder minimalt i det medfølgende etui. 

Rejsehåndklædet her kan også bruges som f.eks. dyne, tæppe eller hovedpude. Det er fra det engelske brand Yellowstone, som har leveret rejse- og outdoorudstyr siden 1998. Yellowstone er især kendt for sine høje ISO-standarder samt kombinationen af kvalitet og pris.

Vælg Yellowstone Microfiber håndklæde, når du har brug for et billigt hurtigttørrende mikrofiber håndklæde. 

Rejsehåndklæder guide

Hvorfor købe et kompakt håndklæde?

Fordelen ved at købe et rejsehåndklæde er dens størrelse og dens hurtigtørrende materiale. Det gør vægten mindre og pladsen større i din baggage. 

Samtidig er det fantastisk at håndklædet hurtigt tørre, hvis du skal på farten dagen efter, og du ikke har et vådt håndklæde i rygsækken!

Typer af rejsehåndklæder

Mikrofiber

Microfiber er syntetisk fiber. Det er normalt lavet af polyester, polyamider eller blandinger. Microfiber gør rejsehåndklæderne mere absorberende, og derfor bliver de ideelle til svømning, rejser eller sport. Flere bruger microfiber rejsehåndklæder, fordi de er åndbare, holdbare og vejer meget lidt.

Microfiber håndklæder er generelt designet til at tørre vandet af din hud frem for at absorbere vandet som et typisk bomuldshåndklæde. Herunder kan du se, hvad du skal se efter i et microfiber rejsehåndklæde:

  1. Vægten
  2. Kompaktheden
  3. Konstruktionen
  4. Tørringstiden
  5. Specielle funktioner
  6. Accessoires
 

Tyrkisk bomuld
Tyrkisk bomuld er det næstmest populære materiale til rejsehåndklæder efter microfiber. Den ultimative fordel ved tyrkisk bomuld er komforten.

Det tynde materiale fylder ikke meget i din oppakning, og det er super absorberende. Fordi tyrkisk bomuld er lavet af bomuld, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning til camping- eller rejsehåndklæder.

De har en lidt længere tørretid, men hvis du kun bruger dem ind i mellem, er det et godt alternativ til microfiber. Tyrkisk bomuld kan også bruges som f.eks. tørklæde eller tæppe. 

Størrelse og vægt

Hurtigtørrende håndklæder fås ofte i størrelserne XS-XL. Dimensionerne varierer fra brand til brand, så husk at tjekke størrelserne! Herunder ser du, hvilke funktioner de forskellige størrelser har:

Small eller Medium bruges ofte som vaskeklud eller håndklæde til hænderne. Det er en fin tilføjelse til din toilettaske.

Large rejsehåndklæder bruges til håret eller som små badehåndklæder. 

De XL rejsehåndklæder anbefales til brug som badehåndklæde, når du tager dit daglige bad. Det kan give god mening at investere i både et XL rejsehåndklæde samt et small eller medium håndklæde. På den måde har du både et badehåndklæde samt et mindre håndklæde til at vaske ansigtet eller fjerne makeup.

Du bør også overveje vægten på rejsehåndklædet. Vægten afhænger af, hvad du skal bruge håndklædet til. Skal du ud at vandre et par uger, bør du købe håndklædet så let som muligt. Skal du derimod blot på stranden, spiller vægten ikke nær så stor en rolle.

Ofte stillet spørgsmål

De bedste rejsehåndklæder testet:

  1. Bedste overall: PackTowl Personal
  2. Premium modellen: Sea to Summit DryLite Towel
  3. Budget håndklædet: Yellowstone Microfiber håndklæde

Testen tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale outdoor virksomheder, der har erfarne outdoor eksperter til at teste produkterne.

Hvorfor kan du stole på anmeldelserne?

Dette indlæg tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale blogs omkring outdoor. Disse virksomheder lever af at anbefale udstyr, hvor de personligt tester udstyret. Deres mission er at levere de bedste anbefalinger – både de gode og negative ting omkring udstyret.

https://www.thebrokebackpacker.com/best-microfibre-travel-towel/https://www.roadaffair.com/best-travel-towels/https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-packable-camp-towels/

Søger du andet udstyr til rejsen? Find mere backpacking udstyr her.