Backpacker udstyr til din rejse

Du skal ud i den store verden og rejse, hvilket er skønt og dejligt! 

Men med storartet rejse kommer storartet rejseudstyr!

Derfor er denne liste udformet, så du kan få inspiration til rejsegear, du kan have med på din rejse. 

Listen her er altså ikke ”must” og skal tilpasses efter din unikke rejse. Husk at du selv skal bære din rygsæk – so keep it simple! 

Hvis du mangler at pakke til din rejse, så kig på pakkelisten her

Indholdsfortegnelse

Rejserygsæk

En god rejserygsæk er alfa omega. Det absolut det vigtigste rejseudstyr som backpacker. Gør dig selv en tjeneste og invester en god rygsæk i god kvalitet. 2.000-4.000 kroner er ikke unormalt at give for en solid backpack, og selvom det lyder som mange penge, er det ikke her du skal spare. Den skal bare spille, eftersom det er hele grundlaget for din rejse. Med det sagt kan du også få billigere rygsække, som også fungerer. Din backpack kan også anvendes til andre gøremål når du kommer hjem (festival, udflugter, andre rejser osv.).

Læs uddybende indlæg omkring de bedste backpacker rygsække her.

Vores anbefalinger

rejserygsæk-Osprey-grøn-70
OSPREY AETHER AG 70
Osprey-blå-kvinde-mellem
OSPREY WOMENS AURA AG 65

Vandrerygsæk / daypack

En daypack, altså en rygsæk der kan bruges til dagsturene eller længere vandreture, er guld værd. Det er sjældent du begiver dig ud på en vandretur med din 15 kilos tunge backpack, og det er derfor vigtigt at have en mindre rygsæk med. Ligesom for din store rejsebackpack, er denne rygsæk også uhørlig vigtig. Så køb en ordentlig daypack og ikke blot din gamle skoletaske fra 6. klasse.

Læs uddybende indlæg om de bedste bedste vandrerygsække/dagsrygsække her.

Vores anbefalinger

Daypack-the-north-face-daypack
THE NORTH FACE BOREALIS - 28 liter
daypack-lowe_Alpine_vector_sort
Lowe Alpine - Vector 25 liter Rygsæk

Sovepose til backpacking

Hvis du skal ud og vandre og overnatte i naturen, skal du selvfølgelig bruge en god sovepose. Der er faktisk også backpackere, som bruger den på hostels, fordi sengetøjet på hostels kan have tvivlende hygiejne. Valget af sovepose afhænger af landets temperatur om natten. Du skal derfor vælge en sovepose afhængig af temperaturen. De to kompakte sovepose herunder, her velegnet til sommer, efterår og forår. Marmot Mens Sawtooth er dog lidt af et overkill til om sommeren. Bemærk også den er til mænd.

Læs uddybende indlæg omkring de bedste soveposer til backpacking her.

Vores anbefalinger

marmot-trestles-elite-eco-30
MARMOT TRESTLES ELITE ECO 30
marmot-mens-sawtooth
MARMOT MENS SAWTOOTH

Telte til vandring, camping og backpacking

Et godt telt er alfa omega, når du skal overnatte i naturen. Et godt telt afhænger af en del parametre som vægt, holdbarhed, vejrbeskyttelse, plads ventilation og mere. Da et telt er en af de dyrere investeringer i dit udstyr, er det vigtigt du vælger det rette telt. Herunder ses to roste telte. MSR Hubba er rummelig og let til den almene vandre/backpacker. Hilleberg Anjan er i den dyrere ende, men er i allerhøjeste kvalitet og kan modstå ekstreme vejrforhold.

Læs uddybende indlæg omkring de bedste telte til vandring, camping og backpacking.

Vores anbefalinger

MSR Hubba Hubba NX

Hilleberg Anjan 2 GT

Liggeunderlag

Der findes intet værre end et slidt og tyndt liggeundelag, der gør din nattesøvn forfærdelig. Førhen var liggeunderlag tunge og ubekvemt. Men idag kan du få letvægts liggeunderlag med rigtig god komfort. Herunder ses nogle af de bedste liggeunderlag.

Læs uddybende indlæg omkring de bedste liggeunderlag til backpacking og vandring.

Vores anbefalinger

Therm-a-Rest NeoAir UberLite

Therm-a-Rest NeoAir XLite

Lagenpose

En lagenpose kan være praktisk at have med. Den er let og fylder ikke alverden. Den er nyttig, hvis i f.eks. befinder jer ude i junglen for at overnatte. Her kan den erstatte soveposen eller puttes ind i soveposen ift. hygiejne. Der er også mange backpackere, som bruger den på hotels i stedet for (de ikke altid rene) lagner/dyner, der udleveres.

Vores anbefalinger

lifeventure-lagenpose-stræk
Lifeventure - Bomulds Stræk Lagenpose
Lifeventure Lagenpose Silke - God backpacking udstyr
Lifeventure - Silke Lagenpose

Pakkeposer til Backpacking

Når du rejser som backpacker kommer du til at pakke dine ting ud og sammen utallige gange. Din rygsæk kan derfor hurtigt komme til at blive et stort rod 🙂

Pakkeposer til rygsækken er derfor gode til at holde struktur på tingene i rygsækken. Ved at inddele dine ting i pakkeposerne, kan du hurtigt finde de rigtige ting og holde styr på det hele.

Vores anbefalinger

Pakkeposer Fjallraven
FJÄLLRÄVEN Pakkeposer
pakkeposer friluftsland
FRILUFTSLAND STUFF SACK RECYCLED 6L (5 PCS)

Bedste rejsehåndklæder

Som backpacker tæller hver eneste kilo i rygsækken. Du bør derfor skaffe et rejsehåndklæde med mikrofiber. Rejsehåndklædet fylder ingenting ift. et normalt håndklæde. Det tørrer også 9 gange hurtigere, hvilket er praktisk, når du er på farten.

Vores anbefalinger

rejsehåndklæde
Nordisk - Suede Mikrofiber Håndklæde
rejsehåndklæde
Yellowstone - Hurtigtørrende håndklæde 140×90 cm

Pengebælte

Pengebælte er guld værd. Her kan du have pengene og de vigtige papirer tæt på kroppen i den travle lufthavn. Men ikke kun i lufthavnen er den nyttig. Du kan også være nyttig, når man er på ture, så du kan have mobilen og pengene let tilgængelige

Vores anbefalinger

Pengebælte
Pacsafe - CoverSafe X100 Pengebælte - med dobbelt stålwire.
Pengebælte
EAGLE CREEK UNDERCOVER SILK MONEY BELT

Rejseadapter til hele verden

Det ville være lettere, hvis alle lande brugte samme stikkontakt. Sådan er det desvære ikke. Det er derfor super irriterende at komme til et land, hvor du ikke kan oplade dit GoPro eller smartphone. Ved at købe en universal rejseadapter undgår du dette problem. 

Universal-rejseadapter
Universal Rejseadapter

Ørepropper - Sov uforstyrret

Hvis du er en person, som let vågner af støj, er ørepropper essentielt at have med på rejsen.
Forstil dig du sover på hostels, hvor fulde unge mennesker kommer dumpende ind hver time midt om natten. Eller du vågner klokken 06.00 om morgen pga. naboens højt skrigende hane.
Ørepropper er så simple og små, men super effektive i mange situationer.

Ørepropper til rejsen
EAGLE CREEK TRAVEL EAR PLUGS

TSA hængelås til rygsækken

Hvis tyven vil ind i din rygsæk, skal han/hun nok få den åben uanset hængelås eller ej. Dog kan du gøre dit for at gøre det så træls for tyven så muligt 😉
Hvis du så vælger at købe en hængelås, kan du ligeså godt vælge en TSA hængelås, som er lovkrav ved indrejse til USA.
Vælg med fordel en med kode i stedet for en med nøgle. Ellers risikerer du blot nøglerne forsvinder, og du kan ikke få låsen op.

TSA kodelås til rejserygsækken
Pacsafe - Prosafe 700 TSA Kodelås Sort

Nakkepude til lange rejser

Nakkepuder ser dumme ud, og mange tænker ”ha! Den har jeg dælme ikke brug for!”. Men nakkepuder er faktisk geniale. Til lange ukomfortable rejser i overfyldte busser eller i flyet, gør de det faktisk muligt at sove. De fylder heller ikke så meget, eftersom de nedenstående er oppustelige.

Vores anbefalinger

Lifeventure - Oppustelig Nakkepude
Therm-A-Rest - Selvoppustelig Nakkepude (Grå)

Mangler listen noget backpacker udstyr der skal med på listen? Hvis ja, kommenter nedenfor og hvorfor den skal med på listen 🙂

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg