6 Bedste vandreshorts til herre og dame (Bedst i test)

Søger du de bedste vandreshorts? Herunder ses de bedste testet vandreshorts af erfarne personer indenfor vandring.

Vandreshorts test: Top 6 bedste vandreshorts

 1. Bedste allround vandreshorts – Patagonia Quandary Short
 2. Bedste allround vandreshorts til kvinder – Mountain Hardwear Dynama 2 Bermuda
 3. Bedste vandreshorts til prisen (dame) – Columbia Sandy River Cargo
 4. Bedste vandreshorts til prisen (Herre) – REI Co-op Sahara Cargo Short
 5. Bedste med moderne udseende (dame) – Prana Alana
 6. Bedste løbeshorts og vandreshorts til lange ture – Patagonia Nine Trails Short

Indholdsfortegnelse

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

Bedste allround vandreshorts

Patagonia Quandary Short

DET GODE:

 • Behagelige.
 • God sammensætning af lommer.
 • Alsidig.
 

DET MINDRE GODE:

 • Ingen lukning på den ene baglomme. 
 • Lommerne kan flyde rundt med tunge genstande.
 

ALLE DETALJERNE:

Patagonia Quandary Short er den perfekte kombination af komfort og alsidighed. De er designet ned til de små detaljer, som den meget sikre lukning på den ene lomme. 

Vandreshortsene er valget til dig, som sætter pris på at efterlade et godt mærke på miljøet. De er nemlig produceret af 65% genbrugsmaterialer og Bluesign godkendt.

Patagonia Quandary Short ser ikke bare godt ud. De føles også godt, fordi de både er lette, åndbare og tørre nemt. 

Der er ikke mange ulemper ved Patagonia Quandary Short. Måske de kunne have flere lynlåse, men de lever op til både prisen og den lovede kvalitet. Tag dem med på den daglige vandretur, i vandet eller på weekendvandreturen.

Bedste allround vandreshorts til kvinder

Mountain Hardwear Dynama 2 Bermuda

DET GODE:
God komfort og mobilitet, dybe lommer og alsidig.

DET MINDRE GODE:
Nogle vil ikke bryde sig om stilen, og de er til den dyrere side.

ALLE DETALJERNE:

Mountain Hardwear Dynama 2 Bermuda er et par meget behagelige og fleksible vandreshorts til kvinder. De er lavet i et åndbart stof, og den elastiske linning gør det let at trække dem over hofterne. Lommerne er holdbare, og de kan let holde en telefon uden at det føles ubehageligt. Disse vandreshorts kommer med lugtkontrolteknologi, og de kan bruges til både den hårde vandretur eller den afslappende gåtur.

Den overvejende ulempe ved Mountain Hardwear Dynama 2 Bermuda er den længere inderside, og at designet måske er mindre tiltalende. Til gengæld giver disse shorts ekstra solbeskyttelse, og de hindrer ikke mobiliteten.

Alt I alt er Mountain Hardwear Dynama 2 Bermuda et par vandreshorts, som kan bruges til alle former for eventyr på eller udenfor vandrestien.

Bedste vandreshorts til prisen

Columbia Sandy River Cargo - dame

Set til 276,-

DET GODE:

 • Letvægtsmateriale
 • God åndbarhed og ventilation
 • UPF 30 solbeskyttelse.
 

DET MINDRE GODE:

 • Bæltet virker ligegyldigt
 • Lommerne er små.
 

ALLE DETALJERNE:

Columbia Sandy River Cargo vandreshorts til kvinder er ultralette, og designet giver rigeligt med ventilation. De er funktionelle, tekniske og lette at bevæge sig i. I forhold til prisen, så har dette par shorts næsten det hele.

Ulempen ved Columbia Sandy River Cargo er, at de ikke er lige så behagelige til heldagseventyr som andre vandreshorts. Linningen kan irritere, fordi den sidder højt og nær taljen. Samtidig er lommerne små.

Alt i alt er Columbia Sandy River Cargo vandreshorts et atletisk og alsidigt valg, som fungerer godt til vandreture. Samtidig holder du dine omkostninger nede, hvis du er nybegynder, og gerne vil teste vandringen af med et par gode vandreshorts.

Bedste med moderne udseende (dame)

Prana Alana

Set til 400,-

DET GODE:
Moderne udseende, dybe lommer og gode til et bredt udvalg af aktiviteter.

DET MINDRE GODE:
Ikke så åndbare og lukningen er ikke den mest behagelige.

ALLE DETALJERNE:
Prana Alana vandreshorts til kvinder kombinerer stil og performance. Derfor er de et populært valg blandt mange vandrere. Det er et par sjove og alsidige shorts, hvor materialet er fleksibelt nok til de fleste aktiviteter. Det er også et af de mest par vandafvisende shorts på markedet. Med Prana Alana vil du også sætte pris på de dybe lommer.

Ulempen ved Prana Alana vandreshorts er, at åndbarheden er middelmådig på bekostning af den bedre vandafvisning. Funktionsmæssigt er disse shorts også meget standard. De har dog UPF 50+ solbeskyttelse, og de er produceret af genanvendeligt nylon.

Alt i alt er Prana Alana vandreshorts til kvinder et par traditionelle vandreshorts, som også kan bruges til mere end bare vandring. Stilen er moderne, og du får bedre vandafvisning til de vådere vandreture.

Bedste vandreshorts til prisen (Herre)

REI Co-op Sahara Cargo Short

Set til 300,-

DET GODE:

 • Mange lommer.
 • Lette og åndbare.

DET MINDRE GODE:

 • Lommerne har små åbninger.
 • Shortsene er ikke stilrene.

ALLE DETALJERNE:

REI Co-op Sahara Cargo Short er et par lette vandreshorts, som giver dig hele seks lommer og to cargo lommer. Der er elastik om livet, så de er nemme at tilpasse til din kropsform. I forhold til hvor mange forskellige features shortsene har, er det imponerende, at de stadig er åndbare og forholdsvis vandafvisende. Samtidig er det et af de letteste par i kategorien.

REI Co-op Sahara Cargo Short har den ulempe, at mange af åbningerne til lommerne er meget små. Samtidig kan det være svært at få tingene ud af lommerne igen. Lommen på nogle af lommerne kan også gnide lidt.

Alt i alt er disse vandreshorts til herre et funktionelle, og kommer uden det høje prismærke. Derfor er shortsene produceret til dig, som prioriterer det praktiske og prisen først.

Bedste løbeshorts og vandreshorts til lange ture

Patagonia Nine Trails Short

Set til 400,-

DET GODE:
Lommer med lynlås, letvægts- og åndbare vandreshorts.

DET MINDRE GODE:
Kan ikke bruges til afslappede aktiviteter.

ALLE DETALJERNE:
Patagonia Nine Trails Shortser et par lette og luftige vandreshorts til løbeture og lange vandreture. De kommer med indvendige ”kompressionsshorts”, som giver støtte og komfort til dig, der er afsted hele dagen. De har elastik i taljen og snor til at holde dem på plads. Foringen kommer med lugtkontrolbehandling, hvilket er nyttigt, når du bruger shortsene flere gange, eller ikke har mulighed for at vaske dem.

Patagonia Nine Trails Shorts er gode til alle former for vandreture og fysisk aktivitet, men vandreshortsenes stil begrænser alsidigheden. De ligner et par klassiske løbeshorts, og er mindre egnet til at bruge i byen.

Alt i alt er Patagonia Nine Trails Shorts et godt valg til dit næste udendørs eventyr i varmt vejr. De er både lette og åndbare.

Vandreshorts guide

Herunder kan du læse de forskellige områder, der er værd at vide omkring vandreshorts, når du skal købe dine næste shorts til vandring.

Komfort og bevægelighed

Komfort og bevægelighed er det, du bør prioritere højest, når du køber nye vandreshorts. Komfort betyder alt fra pasformen til mulighederne for at justere omkring livet og pladsen i skridtet.

Du bør også se efter, om vandreshortsene har designelementer, som er beregnet til at forbedre din komfort. Det kan være talje liners eller lavprofil sømme, som reducere gnidninger. 

Du bør også overveje, hvor blødt stoffet er. Alt i alt, så går komfort og mobilitet sammen. Du bør ikke købe et par vandreshorts, hvis du ikke føler dig komfortabel i dem

Åndbarhed og udluftning

Når det kommer til ventilation og udluftning, findes der en række designelementer, som faciliteter, at varmen kan flygte fra din krop samt at sveden fordamper hurtigere. Ved vandreshorts er designelementet ofte de net formede lommer.

Åndbarheden kommer ofte an på vægten af shortsene og tætheden af materialet. Fordi shorts i sig selv godt kan ventilere, udgør ventilationen ofte ikke en stor del af den samlede score for vandreshorts i f.eks. tests.

Vandafvissende

Vandafvisning er relativt ligetil. Hvor effektive er de vandreshorts du vælger til at afvise vand? Og hvor lang tid kan vandreshortsene modstå de forskellige mængder af nedbør? Husk også at kigge på, hvor lang tørretiden er. Tørretiden angiver nemlig, hvor lang tid det tager for fugt at fordampe fra vandreshortsene.

Vandreshorts evne til at være vandafvisende kommer an på to faktorer: stoffets tykkelse og vægt. Ofte kan du også kigge på, hvor vind- og solafvisende vandreshortsene er. Vær dog opmærksom på, at ingen vandreshorts vil beskytte 100% mod nogle af disse elementer.

Alt efter hvilket udendørs eventyr, du skal på, kan du gøre op med dig selv, hvor stort dit behov for vandafvisende shorts er. Det er vigtigt at have det rette udstyr, men nogle gange er det bedst med vandafvisende vandreshorts, imens de andre gange er underordnet.

Funktioner

Generelt har shorts ikke mange funktioner. Det er et meget basic stykke tøj. Funktioner er det, en speciel model kan levere ud over det basale.

Funktioner kan være alt fra placeringen, størrelsen, formen af lommerne, hvordan lommerne lukker, og hvor let det er at komme til de ting, du putter i lommerne.

Funktioner kan også være fastgørelsesmuligheder omkring taljen som integrerede bælter, løbebånd eller de traditionelle bæltestropper. 

Det er også vigtigt, hvordan lynlåsen fungerer samt dens længde.

Hvorfor kan du stole på anmeldelserne?

Dette indlæg tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale blogs omkring outdoor. Disse virksomheder lever af at anbefale udstyr, hvor de personligt tester udstyret. Deres mission er at levere de bedste anbefalinger – både de gode og negative ting omkring udstyret.

Kilder:

Outdoorgearlab

Outdoorgearlab

Ultimategearlists

Ofte stillet spørgsmål

De bedste vandreshorts testet til kvinder:

 1. Bedste Overall vandreshorts til kvinder: Mountain Hardwear Dynama 2 Bermuda
 2. Bedste til prisen: Columbia Sandy River Cargo – dame
 3. Bedste med moderne udseende: Prana Alana

 

De bedste vandreshorts testet til herre:

 1. Bedste Overall vandreshorts til herre​: Patagonia Quandary Short
 2. Bedste løbeshorts og vandreshorts til lange ture: Patagonia Nine Trails Short
 3. Bedste til prisen: REI Co-op Sahara Cargo Short

Testen tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale outdoor virksomheder, der har erfarne outdoor eksperter til at teste produkterne.