Sådan finder du billige overnatninger på din rejse

At finde billige overnatninger for alle slags rejser, fra en weekendtur til en jordomrejse, er en essentielt del af at rejse – specielt for backpackere.

Denne guide er derfor udarbejdet, sådan du kan finde de bedste og billigste steder at overnatte på din rejse.

Forskellige typer overnatningssteder

Backpackere er typisk på et stramt budget og fortrækker at bo på dorm rooms, camping eller et gratis sted (hvis muligt). Et par på backpacking eller backpackere med et større budget fortrækker måske at overnatte i private rooms på hostels eller billige hoteller og lejligheder. Familier med et mere fleksibelt budget lejer måske hele lejligheder og hotelværelser. Min mening er bare, at der findes mange måder at rejse på og prioriteringer. 

I dette indlæg vil jeg dog fokusere på backpackere med et begrænset budget.

Gratis Backpacker overnatninger

Intet er gratis i denne verden, men det kan være muligt at overnatte gratis som backpacker.

Couchsurfing

Couchsurfing er det største netværk af rejsende og værter, der tilbyder en sofa eller et soveværelse helt gratis. Dette kan være en fantastisk måde at møde lokale, opleve en destination gennem en lokales øjne (ikke som turist) samt generelt bare at møde nye mennesker på.
Man hører desværre nogle grimme historier, hvor de forskellige værter forventer samleje i retur. Hvis du derfor er alene rejsende som pige, skal du lige tænke dig om før du booker en sofa.
Men udover det er couchsurfing en god måde at møde nye mennesker og få gratis overnatninger 😉

Frivilligt arbejde i bytte for en seng

Der findes flere hjemmesider, som tilbyder frivilligt arbejde i bytte for en seng og nogle gange også mad samt andre fordele. Denne metode er populær hos mange backpackere, som søger steder de kan være i længere tid.
Aftalen kan forløbe fra et par uger til flere måneder, så du virkelig kan komme til at kende stedet og dens mennesker.
Det er på mange måder en win-win situation. Du får en unik oplevelse og sparer en masse penge, mens din vært bliver hjulpet med hans forretning. Du kan også vælge og putte det på dit CV.
Her er nogle hjemmesider som tilbyder dette: Workaway, Worldpackers, HelpX og WWIIF Internatinal.

Billige Backpacker overnatninger

Hostels

Hostels er backpackernes drøm. Hostels har taget en positiv udvikling, og der findes nu mange hostels, som er bedre og renere end et gennemsnitlig budget hotel.
Og hostels er ikke blot for unge. Backpackere på alle aldre anvender hostels. Så hvis du er plus 30 skal du ikke være bange 😊
Du kan finde hostels på hostelworld, som har en lang række hostels og andre backpackerovernatningssteder, du kan vælge.

Billig overnatning hostel

Home-stays

Hvis du vil bruge noget tid sammen med en lokal familie, så er home-stay noget for dig. Home-stays tilbyder dig en seng eller et rum i et familiehjem (nogle gange også mad).
Du kan bruge Homestay.com til at finde home-stays.

Budget Hoteller

Nogle gange koster et privat værelse i et budget hotel det samme som et dorm room, hvilket er rimeligt vildt. Det skal dog siges at dorm rooms også kan være fuldstændigt overpriced.
Men pointen er blot, at private værelser kan være billige, og hvis du skal rejse i mange måneder, kan det være rart at sove alene for en gangs skyld.
Find budget hoteller på Booking, Hotels combined og late rooms.

Airbnb

Hvis du befinder dig i et land, kan Airbnb være et nemt alternativ (og hvis du vil ha’ lidt alene tid). Du kan finde super skønne lejligheder til gode priser.
De forskellige steder på Airbnb varierer meget. Du kan finde lejligheder, et værelse i en lejlighed eller sågar en træhytte!
Kvaliteten varierer også meget, så benyt dig af anmeldelserne, når du vælger et sted.

Hvis du ikke har benyttet Airbnb før, kan du få rabat 220 kr. på dit første sted!

Camping

Camping kan være en god måde at spare penge, mens du rejser. Det betyder bare du skal have alt udstyr med – og du skal selv bære det 😊
Du skal også overveje sikkerheden i det pågældende land.

overnatning

Du kan også bo i en van. Du kan enten leje eller købe en og sælge den bagefter i lande som New Zealand.

Forkæl dig selv

Nogle gange har vi brug for lidt luksus i vores liv. Som backpacker kommer du til nogle destinationer, hvor den luksus ikke koster så meget. Nogle steder kan du finde fantastiske overnatningssteder, som koster en brøkdel af hvad det ville koste i Danmark.
Det hele afhænger af hvem du er, og hvordan du vil rejse. Det er fedt at rejse på et stramt budget, men udnyt da lige muligheden. Det er selvfølgelig bare min mening 😉

Tak fordi du læste med, og hvis du har kender nogle fede overnatningssteder, er du velkommen til at kommentere nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *