Verdens 7 vidundere – De syv nye og gamle underværker

På vores fantastiske planet findes utrolige vindundere, der enten er menneske- eller naturskabt. Der findes både Antikkens syv vidundere (gamle) og de 7 nye vidundere. 

Indholdsfortegnelse

De syv nye vidundere

De syv verdens vidundere (også kaldt verdens syv underværker) er syv monumenter rundt i verden. Mellem 2000 til 2007 blev disse syv monumenter kåret, som de største i menneskedens historie. Denne globale afstemning blev opgjort via internettet, sms og telefon, hvor ca. 100 millioner mennesker stemte. Afstemning blev offentliggjort i 2007.

De Syv Nye Underværker er:

 • Taj Mahal
 • Chichen Itza
 • Cristo Redentor
 • Colosseum
 • Den kinesiske mur
 • Machu Picchu
 • Petra

Taj Mahal

Beliggenhed: Agre i Indien.

Den fantastiske bygning Taj Mahal er bygget af den muslimske Shah Jahan og er 75 meter høj. Bygningen blev opført mellem 1632-1653. 

taj-mahal

Chichen Itza

Beliggenhed: Yucatán i Mexico.

Den sydamerikanske Chichen Itza giver et unikt indblik i gamle maya- og itzá-epoker. Ruinbyen befinder sig på den nordlige del af halvøen Yucatán i Mexico. 

chichen-itza

Cristo Redentor

Beliggenhed: Rio de Janeiro i Brasilien

Cristo Redentor, også kendt som Kristus-statuen, er en af verdens mest berømte og ikoniske landemærker. Statuen står på toppen af Corcovado-bjerget i Rio de Janeiro, Brasilien, og er en af de mest besøgte turistattraktioner i verden.

Cristo Redentor er en 30 meter høj statue af Jesus Kristus, der strækker sine arme ud i en velsignende bevægelse. Statuen blev opført mellem 1922 og 1931, og er lavet af konkret, granit og bronze.

Statuen er en del af UNESCOs verdensarvsliste, og er et symbol på Brasiliens katolske tro og nationale stolthed. Cristo Redentor har også været med i en række film og tv-shows, og er et af de mest fotograferede steder i verden.

Besøgende kan tage en kabelbane op til toppen af Corcovado-bjerget for at få en nærkontakt med Cristo Redentor og den fantastiske udsigt over Rio de Janeiro. Der er også en række souvenirbutikker og restauranter i området, så man kan få lidt at spise og drikke, mens man nyder udsigten.

Cristo Redentor er et must-see for enhver, der besøger Rio de Janeiro, og er et af de mest betagende og imponerende landemærker i verden.

cristo-redentor

Colosseum

Beliggenhed: Rom i Italien.

Colosseum ligger i hjertet af Rom, Italien, og er en af de mest besøgte turistattraktioner i landet.

Colosseum blev bygget af kejser Vespasian og hans søn Titus mellem 70 og 80 e.Kr. og blev brugt til at afholde gladiatorkampe, dyrekampe og andre former for underholdning. Amfiteateret kunne rumme op til 50.000 tilskuere, og var det største af sin slags i antikken.

I dag er Colosseum et symbol på den romerske imperiums magt og stolthed, og er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Det er også et af de mest fotograferede steder i verden, og tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Besøgende kan tage en guidet tur rundt i Colosseum og lære mere om dets historie og betydning. Der er også mulighed for at besøge området under jorden, hvor gladiatorne og dyrene blev holdt inden kampene.

Colosseum er et must-see for alle, der besøger Rom, og er et af de mest imponerende og betagende bygningsværker i verden.

colosseum

Den kinesiske mur

Beliggenhed: Kina.

Den kinesiske mur, også kendt som Great Wall of China, er en af verdens mest berømte og imponerende landemærker. Muren strækker sig over 6.000 kilometer gennem det nordlige Kina, og er det længste bygningsværk i verden.

Den kinesiske mur blev bygget for mere end 2.000 år siden af kejser Qin Shi Huang, og blev bygget for at beskytte landet mod invasioner fra nomadestammerne i nord. Muren blev forlænget og forstærket af de efterfølgende kejsere, og er en imponerende kombination af arkitektur, ingeniørkunst og historie.

I dag er Den kinesiske mur en del af UNESCOs verdensarvsliste, og tiltrækker millioner af besøgende hvert år. Mange besøgende vælger at gå på vandretur på muren og nyde den smukke udsigt over det omkringliggende landskab.

Besøgende kan også besøge en række af de mest populære sektioner af muren, såsom Badaling, Mutianyu og Jinshanling. Disse sektioner har god infrastruktur og faciliteter, så man kan få en god oplevelse, når man besøger muren.

Den kinesiske mur er et af de mest ikoniske og imponerende landemærker i verden, og er et must-see for alle, der besøger Kina.

den-kinesiske-mur

Machu Picchu

Beliggenhed: Peru.

Machu Picchu er en af de mest berømte og imponerende arkæologiske udgravninger i verden. Beliggende i Andesbjergene i Peru, er Machu Picchu et vidnesbyrd om den inkanske imperiums højkultur og arkitektur.

 

Machu Picchu blev bygget omkring 1450 af den inkanske kejser Pachacuti, og blev brugt som et religiøst center og som en bjergtopresidens for kejseren og hans familie. Byen blev forladt i 1572, og lå glemt i ødemarken, indtil den blev genopdaget af arkæologen Hiram Bingham i 1911.

 

I dag er Machu Picchu en del af UNESCOs verdensarvsliste, og tiltrækker hundreder af tusinder af besøgende hvert år. Besøgende kan tage en guided tur rundt i byen og lære om dets historie og betydning.

 

Der er også en række vandrestier, der fører op til Machu Picchu, herunder den berømte Inca Trail. Disse ture kan være udfordrende, men giver en unik mulighed for at opleve den smukke natur og det omkringliggende landskab.

 

Machu Picchu er et must-see for alle, der besøger Peru, og er et af de mest betagende og imponerende arkæologiske steder i verden.

machu-picchu

Petra

Beliggenhed: Jordan.

Petra er en af de mest berømte og imponerende arkæologiske udgravninger i verden. Beliggende i det vestlige Jordan, er Petra en af de mest betagende og velbevarede ruiner fra oldtidens kultur.

Petra blev bygget af nabateerne omkring 300 f.Kr., og var en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Byen blev brugt som et handelscenter, og var kendt for sin rige kultur og arkitektur.

I dag er Petra en del af UNESCOs verdensarvsliste, og tiltrækker hundreder af tusinder af besøgende hvert år. Besøgende kan gå rundt i byen og opleve de imponerende ruiner, herunder det berømte “skatkammer” og “rigets tronehall”.

Der er også en række vandrestier i området, der giver mulighed for at udforske Petra og det omkringliggende landskab. Disse ture kan være udfordrende, men giver en unik mulighed for at opleve Petra fra en anden vinkel.

petra

De syv gamle vidundere

Antikkens 7 vidundere består af:

 • Pyramiderne i Giza
 • Artemistemplet i Efesos
 • Mausoleet i Halikarnassos
 • Kolossen på Rhodos
 • Fyrtårnet på Faros ved Alexandria
 • Babylons hængende haver
 • Zeusstatuen i Olympia