Koh Tao, Phangan & Samui – kort introduktion til ferieøerne

I denne lille guide vil jeg fortælle om de tre populære ferieøer i den thailandske golf: Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui.

Vi lægger ud fra toppen og starter med Koh Tao.

Koh Tao - måske en af verdens bedste backpacker-øer

Koh Tao er den mindste af de tre og i øvrigt en meget lille ø, der kun kan nås med færge. Koh Tao er verdenskendt for at være et af de billigste steder at tage dykkercertifikat. Og hvem vil typisk gerne tage dykkercertifikat? Unge, der er ude at backpacke på et ‘gap year’.

Så Koh Tao tiltrækker altså backpackere fra hele verden og det er de færreste backpackere, der ikke kan lide en god fest i ny og næ. Derfor er Koh Tao også et rigtig godt sted at slå vejen forbi, hvis du godt kan lide fest og farver.

I særdeleshed bør du prøve Koh Tao Pubcrawl, der 3 gange om ugen afgår fra Sairee Beach og kommer forbi 3-4 forskellige barer inden den slutter med en kæmpe fest på den sidste bar, hvor der bl.a. er beer pong og DJs.

Koh Tao har også plads til familierne og der er faktisk nogle ekstremt smukke strande, f.eks. Haadtien Beach – sålænge man ikke bor ved Sairee Beach vil familier også sagtens kunne nyde den lille ferieø i nogle dage.

solnedgang-paa-sairee-beach
Solnedgang på Sairee Beach.

Koh Phangan - meget mere end Full Moon Party

Koh Phangan ligger ca en times sejlads med katamaran syd for Koh Tao og her er tale om en markant større ø med flere områder og byer. Koh Phangan er i særdeleshed kendt for Full Moon Party, hvilket faktisk er lidt en skam – det er i hvert fald ikke noget, der skal afholde dig fra at besøge øen, hvis du ikke er party-typen.

For FMP foregår kun på en enkelt strand (i byen Haad Rin) én gang om måneden. Det er en speciel oplevelse, hvor hele den store strand er omdannet til en kæmpe fest med masser af DJs, strandbarer og festende fra hele verden.

Koh Phangan er dog i mine øjne mere et besøg værd for den afslappede atmosfære, de mange flotte strande og den frodige natur.

Her er plads til både unge, der kommer for at feste og familier, der gerne vil bo i en hytte på stranden.

Hvis I søger rolige omgivelser på Koh Phangan kan hotellet Buri Rasa i den grad anbefales. Hvis I kommer for at feste, så er der et hostel i Haad Rin, der er ejet af to danske kvinder, ved navn Same Same Hostel. Dér boede jeg selv i 2019 og det er virkelig glimrende forhold og også ret lækkert, at man lige (på dansk) kan få insider-tips til Koh Phangan.

Lej en scooter og udforsk den store ø, det er mit bedste tip.

koh-phangan

Koh Samui - turistø med egen lufthavn

Og så kommer vi til den største ø af de tre, Koh Samui. Ærligt talt, så er det den ø jeg bryder mig mindst om. Jeg var her fem dage for et par år siden, hvor jeg kørte rundt på scooter og ledte efter mindre turistede områder – det lykkedes mig aldrig rigtigt.

Koh Samui er nemlig, sammen med Phuket, en af de mest udbyggede og turistvenlige øer i Thailand. Her er sågar en lille lufthavn, så man kan flyve direkte hertil fra f.eks. Bangkok.

Dette gør Samui til en perfekt destination for dig, der gerne f.eks. gerne vil bo på et flot resort, hvor der bare er styr på sagerne. Jeg forestiller mig, at det vil være populært for en rejse med familien i januar, hvor man ikke kan tage til Mallorca eller lignende.

Samui har pæne strande, shoppingcentre og masser at lave, men i mine øjne er der langt hyggeligere og mere autentisk på Phangan og Tao.

koh-phangan

Kristoffer Føns

Mit navn er Kristoffer Føns, jeg er rejseblogger på Rejsekris.dk og så er jeg helt vild med Thailand, hvor jeg har været over flere rejser.