Pakning af rygsæk

Hvordan pakker man en rygsæk?

Din rejserygsæk pakkes optimalt ved at følge disse 3 trin:

  1. Vælg den rigtige rygsæk til dig
  2. Fordel indholdet korrekt.
  3. Tilpas rygsækken til din krop.

1. Vælg den rigtige rygsæk til dig

Der er mange holdninger til hvilken rygsæk der netop passer til dig. Med det sagt bør du på det kraftigste overvejer størrelsen af rygsækken. Dvs. hvis du f.eks. er 1,6 meter høj, vil en rygsæk på 80+ liter være stor og bøvlet.

Læs mere omkring hvordan du vælger den perfekte Backpacker rygsæk her.

2. Fordel indholdet korrekt

Som nævnt tidligere skal du prøve at holde vægten nede og overvejer om du virkelig har brug for alle de ting du medbringer. Keep it simple!

Når du hertil skal pakke din backpack er placeringen af dine ting vigtigt, hvis du vil have en rygsæk, der er let at gå med, samt praktisk ift. hvad du skal bruge.

Pak de store ting der fylder meget i bunden af tasken. Det bør også være de ting du ved du ikke skal bruge særligt ofte. Det kunne f.eks. være dine vandresko, som du først skal bruge sidst på rejsen.

Pak de tunge ting tæt på ryggen. For at vægtfordelingen af rygsækken er optimal er det fordelagtigt at placere de tunge ting tæt på ryggen. Dette gør rygsækken lettere at gå med.

Placer de ting, du bruger ofte i de udvendige lommer og rum. Det er umådeligt irriterende at skulle hive alle ting op af sin rygsæk for at finde sin lommelygte. Placer derfor alle de ting, som du oftest bruger i rum, som er lettilgængelige.

3. Tilpas rygsækken til din krop

Når din backpack nu er pakken er det tid til at tilpasse den til din krop. De to primære funktioner ved en backpack og dens tilpasning er skuldrestropperne og hoftebæltet.

Stram stropperne til skuldrene så de følger dine skuldre og ikke trykker på din hals og armhuler.

Hoftebæltet skal sidde i den samme højde som oversiden af dit lår, hvis du løfter dit ben 90 grader.