Bedste vandrebukser til herre og dame

Vandrer eller går du mange lange turer, er vandrebukser helt sikkert et stykke vandreudstyr, som du skal investerer i. De kan endda også bruges i hverdagen til praktiske formål grundens dens komfort og den praktiske features. 

Herunder ses listen af de bedste vandrebukser til herrer og damer. 

Vandrebukser test: Top 4 bedste vandrebukser

 1. Bedste vandrebukser på budget – Columbia Silver Ridge Cargo
 2. Bedste vandafvisende vandrebukser – Arc’teryx Gamma LT
 3. Columbia Saturday Trail Stretch
 4. REI Co-op Sahara Roll-Up

Indholdsfortegnelse

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

Bedste vandrebukser på budget

Columbia Silver Ridge Cargo

DET GODE:

 • Du får meget for pengene
 • Mange gode lommer
 

DET MINDRE GODE:

 • Ikke den ideelle pasform for alle
 • Materialet holder ikke forevigt

Bedste vandafvisende vandrebukser

Arc’teryx Gamma LT

DET GODE:

 • Vandafvisende
 • God komfort
 • Ser godt ud
 • Integreret bælte
 

DET MINDRE GODE:

 • Ingen baglommer
 • Høj pris
 • “Tunge” til sommerbrug
 

ALLE DETALJERNE:

Arc’teryx Gamma LT Pant til kvinder har den bedste vejr resistant på denne liste. De er lavet af softshell materiale, som er meget vandtæt og tørrer hurtigt. De fungerer næsten lige så godt som et normalt par regnbukser. Samtidig er de lette nok at bruge til både forår og efterår. De kan modstå køligere temperaturer, hvis du bruger et lag underneden. De kommer også med et integreret bælte og praktiske lommer til hænderne med lynlåse.

Selvom Arc’teryx Gamma LT Pant er lette for et par softshell vandrebukser, så er de stadig tykkere og tungere end mange andre modeller. Brug dem i skuldersæsonen og på regn dage.

 Dette par regnbukser til kvinder er det optimale valg til alpine forhold og vandreture i koldere vejr.

Andre gode vandrebukser

Columbia Saturday Trail Stretch - Kvinder

DET GODE:

 • Elastisk stof, som giver god bevægelighed. 
 • Meget åndbare og prisvenlige.
 

DET MINDRE GODE:

Mindre holdbare

 • Små lommer.
 • Pasformen kan være svær at ramme.
 

ALLE DETALJERNE:

Columbia Saturday Trail Stretch vandrebukser til kvinder er den økonomiske valgmulighed. De er elastiske nok til at hvert trin ikke er begrænset, har en god åndbarhed og kan holde dig komfortabel på varme dage og afviser regndråber og små regnbyger. De har solbeskyttelse UPF 50, og derfor er de gode til de udsatte vandrestier. Disse vandrebukser til kvinder fås også i flere forskellige længder og størrelser, så det er let at finde en pasform.

Columbia Saturday Trail Stretch vandrebukserne er designet til kurver, og de kan for nogle kropstyper sidde meget tæt på lårene. En gang imellem ånder de for godt, og blokerer derfor ikke vinden helt effektivt. Disse vandrebukser anbefales til kvinder, som gerne vil ud at vandre uden den store investering. De får dig på vandrestien til en rimelig pris.

REI Co-op Sahara Roll-Up​

DET GODE:

 • Kommer med et integreret bælte.
 • Vejer meget lidt
 • Komfortable
 • Giver mulighed for at rulle buksebenene på i to forskellige højder
 

 

DET MINDRE GODE:

 • Kan virke en smule baggy/posede
 

 

ALLE DETALJERNE:

REI Co-op Sahara Roll-Up vandrebukser til herre er det bedste valg til prisen. De føles lette og åndbare, og så inkluderer de muligheden for at rulle benene op til to forskellige højder. Det gør det let at tilpasse vandrebuksernes længde til dine aktiviteter og til vejret.

Pasformen i benene er en smule løse, men de giver mulighed for let bevægelighed og god ventilation. Det integrerede bælte kan også hjælpe med at tilpasse pasform. 

Alt i alt er REI Co-op Sahara Roll-Up et godt valg, når du skal vælge vandrebukser.

Vandrebukser guide

Herunder kan du læse de forskellige områder, der er værd at vide omkring vandrebukser, når du skal købe dine næste bukser til vandring.

Komfort

Det vigtigste, når du skal vælge vandrebukser til kvinder eller herre er, at de er komfortable. Du skal føle dig godt tilpas i dem. Det betyder, at der ikke må være noget, som niver, gnider eller irriterer dig. Ellers bliver du distraheret fra at vandre, og vandrebukser er til for at give dit outdoor eventyr et løft. Hvis vandrebukserne ikke er komfortable, skal du ikke vælge dem.

Ofte går komfort i vandrebukser også hånd i hånd med mobiliteten. Jo mere bevægelighed, der er i bukserne, jo bedre. De fleste vandrebukser på denne liste opnår en god komfort, fordi de er fremstillet i elastisk materiale som f.eks. spandex eller elastan, der øger mobiliteten.

Åndbarhed

Ventilation og åndbarhed er afgørende, hvis du planlægger primært at bruge dine vandrebukser under solen eller i sommervarmen. Ventilationen kan afgøres ud fra de funktioner som kan få varmen og fugtigheden væk fra din krop. Det er funktioner som åbninger til ventilationer med lynlåse, net forede lommer, og ventilationsåbninger, som kan rulles op. Åndbarhed minder meget om ventilation, men det refererer mere til kvaliteten i selve materialet end funktionerne i vandrebukserne.

Det er ikke overraskende, at vandre bukserne i det letteste og tyndeste materiale, som normalt er mest åndbart. Samtidig er det de vandrebukser med flest åbninger og lynlåse, som gør, at du ikke bliver svedig til at begynde med.

Vejrbestandighed

Hvis vejrudsigten melder regnvejr, vil du gerne være beskyttet. Ingen af vandre bukserne på denne liste er 100% vandtætte, men en god kvalitet af vand resistans i vandrebukser er en massiv fordel. Overvej også vind resistansen, da det samme med vand resistansen kan have betydning for din performance. Det kan være svært at balancere en god vejrbestandighed med en god åndbarhed, men flere modeller får en anstændig succes med det.
De fleste vandrebukser er designet til at holde dig så tør så mulig, imens de stadig er lette og komfortable. Derfor kommer de fleste vandrebukser med et Durable Water Repellent (DWR) lag på ydersiden af stoffet. Det er et kemisk lag, som hjælper vandrebukserne med at afvise nedbør. DWR forsvinder med tiden, især hvis du ofte vasker bukserne. Derfor er det en fordel altid at tilføje et lag DWR, inden du tager på vandretur.

Vægt

Når tager på vandretur er det vigtigt at holde vægten til et minimum. Derfor går mange vandrere efter letvægts tøj, som kan pakkes kompakt ned. Letvægts tøj er bedst til dine 3-sæsonsture, imens et par tungere vandrebukser er mere ideelt for koldt vejr.

Holdbarhed

De fleste vandrebukser beskytter dig fra skrammer og insektbid, men hvis du skal vandre i specielt ujævnt terræn, bør du kigge dig om efter et par ekstra holdbare vandrebukser. Holdbarheden i vandrebukser hænger ofte også sammen med prisen. Jo mere holdbare et par vandrebukser er, jo mere koster de også.

Stil / type

Det er en god idé at prøve flere forskellige typer af vandrebukser, inden du bestemmer dig. Nogle vandrere foretrækker minimale vandrebukser, imens andre leder efter mere konvertible modeller. Her er fire punkter at overveje, når du vælger vandrebukser.

Afslappet pasform
Vandrebukser med en afslappet pasform er normalt mere komfortable hele døgnet rundt. Da de har meget plads, er det nemmere at bevæge sig i dem. Samtidig er de nemmere at forblive kølige i. Til gengæld kan det ekstra materiale føles en smule tungt, og nogle vandrere er ikke vilde med det mere baggy/posede udseende.

Slim fit/straight leg
Vandrebukser med et slim fit og lige ben vejer ofte mindre end dem med en afslappet pasform. Slim fit vandrebukser kan nemt bruges både på byvandringen og ude i naturen, fordi de ligner hverdagsbukser mere end vandrebukser. Der er desuden en smule stræk i slim fit vandrebukser, så de ikke hindrer bevægelse.

Leddelte knæ og kiler
Vandrebukser med artikulerede knæ og kiler har specielle sømme indsyet, så de er lettere at bevæge sig rundt i. Når du vandrer med bukser, som ikke har leddelte knæ, kan du føle, at stoffet trækker i dig, hvis du f.eks. tager et stort skridt opad. Kiler er syet stofplast og sidder normalt i buksernes skridt. De forbedrer pasformen og mobiliteten.

Integrerede bælter
Vandrebukser med integrerede bælter eller interne snørebånd i taljen, gør det nemmere for de vandrere, som er imellem størrelser, at få den rigtige pasform frem. Samtidig er integrerede bælter smarte over længere tid, hvor vægten har en tendens til at svinge lidt.

Materiale

Materialet er vigtigt, når det kommer til vandrebukser. Det bedste materiale til vandrebukser er syntetiske materialer, som er holdbare og ikke absorberer fugt. Elastiske materialer som spandex/elastan giver mulighed for let bevægelse og er også vigtigt.

Herunder gennemgås fire materiale til vandrebukser kort.

Nylon
Nylon er et meget holdbart syntetisk materiale, som tører hurtigt. Det føles ofte blødere mod huden end andre syntetiske materialer. Det er et lidt dyrere materiale, fordi det laves på en helt bestemt måde.

Polyester
Polyester er ligeledes et holdbart materiale og naturligt hydrofob. Det absorberer mindre vand end nylon, og det transporterer fugten til overfladen, hvor det kan fordampe og tørre, mere effektivt.

Bomuld
Bomuld er blødt og komfortabelt, men det absorberer vand. Samtidig tørrer det langsomt, så det kan klæbe sig til huden og forårsage gnidninger, når det er vådt. Generelt anbefales bomuld ikke til lange vandreture, fordi det kan være potentielt farligt i kolde og våde klimaer.

Spandex/elastan
Gode vandrebukser bør indeholde noget spandex/elastan for at øge mobiliteten. Nogle vandrebukser kommer med firevejsstræk, hvilket betyder, at stoffet kan strække sig både på tværs og i længderetningen. Disse typer af vandrebukser er lettere at bevæge sig i og føles mindre hæmmende.

Konvertibler vs. Roll-ups

Herunder gennemgås fordelen ved konvertibler vs. roll-ups.

Konvertibler
Konvertible vandrebukser fungerer både som shorts og som bukser. Her kan du skifte mellem to dele af tøj og spare både vægt og plads, når du ikke skal pakke to stykker tøj. Konvertibler kan dog have en meget afslappet pasform, som kan føles meget baggy. Samtidig kan du risikere, at farven på shorts og bukseben ikke holder samme farve, hvis du bruger den ene løsning mere end den anden.

Roll-ups
Mange vandrere foretrækker roll-ups over konvertibler. Det gør de på grund af den mere flatterende pasform, og det at de ikke ligner vandrebukser nær så meget. Når buksebenet rulles op, skal du ikke bekymre dig om to separate stykker tøj eller en akavet farveforskel mellem top og bund over tiden. Den store ulempe ved roll-ups er at det tykkere materiale, når de rulles op, kan være ukomfortabelt.

Vedligeholdelse

Hvordan vedligeholder du dine vandrebukser? Forbehandlinger er ikke permanente og de koster mere, men du kan nemt forbedre vandafvisningen med et vandbeskyttende middel eller holde insekter væk med et insektmiddel. Samtidig kan det være en god idé at have et repair kit med dig, så du undgår at rifter og huller vokser sig større.

Ved de generelle vedligeholdelser bør du følge disse tre råd, for at dine vandebukser holder i længere tid. Følg også altid buksernes vaskeanvisning!

 1. Vask kun dine vandrebukser, når de virkelig trænger
  Tekniske materialer er designet til at være antimikrobielt og ikke indeholde lugt. Derfor behøver du ikke at vaske dine vandrebukser efter hver tur.

 2. Brug ikke skyllemiddel
  Skyllemiddel kan efterlade rester på stoffet, som påvirker ydeevnen.

 3. Hæng til tørre, når det er muligt
  Varme og rotationer i tørretumbleren kan ødelægge de tekniske stoffer.

Hvorfor kan du stole på anmeldelserne?

Dette indlæg tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale blogs omkring outdoor. Disse virksomheder lever af at anbefale udstyr, hvor de personligt tester udstyret. Deres mission er at levere de bedste anbefalinger – både de gode og negative ting omkring udstyret.

Kilder:

https://www.outdoorgearlab.com/topics/clothing-mens/best-hiking-pants

https://www.outdoorgearlab.com/topics/clothing-womens/best-hiking-pants-women

https://www.cleverhiker.com/womens-hiking-pants

https://www.cleverhiker.com/best-mens-hiking-pants

Ofte stillet spørgsmål

De bedste vandrebukser testet til dame:

 • Bedste overall vandrebukser til dame: Outdoor Research Ferrosi Pant – Kvinder
 • Bedste vandrebukser på et budget: Columbia Saturday Trail Stretch – Kvinder
 • Best for vandrebukser til vådt vejr (kvinder): Arc’teryx Gamma LT Pant

 

De bedste vandrebukser testet til herre:

 • Bedste overall vandrebukser til herre: Outdoor Research Ferrosi Pants
 • Bedste vandrebukser til vådt vejr (herre): Arc’teryx Gamma LT Pant
 • Bedste vandrebukser til prisen: REI Co-op Sahara Roll-Up

Testen tager udgangspunkt i anbefalinger fra store internationale outdoor virksomheder, der har erfarne outdoor eksperter til at teste produkterne.