Jeg har været i kontakt med erfarne backpackere, og spurgte dem “hvilket erfaring/råd kan du give til andre backpackere?”.
Det endte ud i 8 gode råd, som både erfarne backpackere og kommende backpackere kan nyde godt af.
Se de vise ord herunder 🙂
#1
Rejs Alene
“Det er nemmere end man tror. Mange er bange og utrygge ved tanken, men det skal man virkelig ikke være. Det er så nemt at møde andre rejsende og helt sikkert en god måde at lære en selv bedre at kende”
Gustav Søndergaard Nymand
#2
Er det pengene værd?
“Er du som mig sparsommelig? Kan bruge ufatteligt mange overvejelser omkring din økonomi, og hvad de skal bruges til? Så har jeg ét klart svar; brug dem!
Jeg har altid været dårlig til at bruge mine penge, og havde specielt også svært ved det på min første del af rejsen som backpacker. Men de oplevelser, som jeg gik fortabt, fortryder jeg nu, at jeg ikke ofrede de kroner og øre på, som det kostede. Husk, at mange af de steder du kommer til, oplever og har muligheden for at prøve, får du muligvis ikke igen. Sandsynligheden kan i hvert fald være meget lille.
Derfor er min anbefaling, at du ikke gemmer pengene til et fedt tv, en lejlighed, bil eller hvad fa’en det måtte være, til når du kommer hjem. Nej. Brug dem. Oplev. Sug til dig. Prøv det. Gør det. Du fortryder, når du kommer hjem, hvis du ikke gjorde det. Pengene skal nok komme tilbage, det gør oplevelserne nødvendigvis ikke.”
Thomas Hartmann Maigaard
#3
Drop den stramme tidsplan
“Rejser du efter en stram plan for at få mest ud af turen? Gør plads i tidsplanen til anbefalinger fra andre backpackere eller lokale, det er ofte her de bedste oplevelser og overraskelser kommer. En presset plan kan være skyld I, at man ikke får oplevet nye fantastiske steder. Selv havde jeg aldrig opdaget den lille hyggelige bjergby, Pai, i Thailand, hvis det ikke havde været for anbefalingen fra en anden backpacker.
Sara Laigaard Miltersen
#4
Lær et par gloser på sproget i det land, du rejser i.
“Gloser som “Mange tak”, “God dag”, “Undskyld” vil åbne mange døre!
På Filippinerne endte vi med at blive budt indenfor hos en fattig familie, fordi vi som nogle af de eneste turister havde lært os selv lidt tagalog (filipinsk). Det var en stor oplevelse!
I en taxa er det også en god ide at kunne sige højre og venstre på sproget og så følge med i ruten på et kort over byen på bagsædet. Så bliver man ikke taget så meget ved røven, når de prøver at køre længere omveje 😄”
Sigrid Futtrup Havemann
#5
Rejs med to kreditkort
“Jeg rejser altid med to kort – fx et Mastercard og et Dankort. Første gang at jeg hævede kontanter på Bali, blev jeg så begejstret over oplevelsen af at hæve en million rupiah, at jeg glemte mit dankort i automaten. Heldigvis havde jeg et ekstra kort i bæltetasken, så min glemsomhed endte ikke i besværligheden ved at skaffe et nyt. Desværre har jeg måtte hæve for mange andre rejsende, der bandede over at have lavet samme nummer uden at have et ekstra kort. Ps. Nogle steder tager de kun et bestemt slags kort, så med to kort er du altid på den sikre side”
Camilla Sofie Torsten Sørensen
#6
Mød de andre backpackere
“Chancen er, at du kommer til at være steder, hvor der er et rend af backpackere fra hele verden og I er der alle sammen mere eller mindre for det samme. Mit råd er at lade være med at holde dig for selv, men i stedet vær åben og hæng ud med de andre – i det niveau du nu har lyst til det. Mine oplevelser blev helt sikkert gjort meget sjovere af de mennesker vi mødte på vejen.
Frederikke Skødt Dalsgaard
#7
Kopier dit pas
“Jeg er tryg ved altid at have en kopi af mit pas ved hånden. Hvis uheldet er ude – det er tabt, stjålet eller lignende, så kan du altid få hurtigere hjælp og udstedt et nyt, hvis du kan fremvise en kopi. Først og fremmest – så har jeg altid scannet en kopi ind på min mail. Men jeg har også god erfaring med at udveksle en kopi i papirformat med en rejsemakker. På den måde er begge parter altid dobbeltsikret, fx hvis ens egen taske bliver stjålet, så har din ven altid en kopi. Det har også betydet at selv de gange, hvor jeg er havnet steder uden internetforbindelse eller fx, da jeg spærrede adgangen til min mail et sted i Bangkok – så har jeg altid haft en kopi ved hånden. Better safe – then sorry”
Lasse Skødt Damsgaard
#8
Arbejd i udlandet
“Er du typen, der igen og igen vender hjem til Danmark for igen at tjene penge til at rejse for? Har du overvejet at blive væk? Der er mange, der ikke tænker over det, men som EU-borger har du 100% lov til at tage til hvilket som helst EU-land for at søge arbejde og blive boende lige så længe, du har lyst. Du skal ikke ansøge om en eneste arbejdstilladelse. I lande som Australien og New Zealand, har du som dansker super nemt ved at få et ”working holiday” visum, der giver dig lov til at bo og opsøge arbejde i op til 2 år.
Hvis du tager et sted hen med turisme, kan du være sikker på at finde et job. Især hvis du ikke har noget imod at tage en sort T-shirt på og servere drinks. Selv hvis du ikke kan det lokale sprog, er det for det meste ikke et stort problem. Med basalt engelsk kan du komme længere, end du tror. Især i områder, der er præget af turisme. Du vil ikke være den eneste backpacker, som har slået sig ned for en tid, for at fylde kontoen op, så du skal ikke være bange for at føle dig udenfor.
Næste gang du er ude på eventyr, og pengene begynder at slippe op, kan du stille dig selv et spørgsmål. Vil du flyve hjem og tilbringe de næste mange måneder i Danmark, udelukkende så du kan tage af sted igen? Eller vil du i stedet printe 10 CV’er, tage en gåtur og sige hej til dine yndlings- barer og restauranter? Før du ved af det, bor du i paradis. Det er nemmere end du tror. “
Anders Damsgaard
Har du et tip du vil dele? Skriv det i kommentarfeltet nedenfor eller del din oplevelse på siden.